Sporty TV získala vysílací práva na zámořský boxlakros

pondělí, 6. května 2024, 16:15 Aktuality, TV MediaGuru

Nový sportovní kanál Sporty TV získal vysílací práva na vysílání kanadsko-americké soutěže National Lacrosse League. Soutěž vysílá jako jediný evropský vysílatel.

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Nedávno uvedený sportovní kanál Sporty TV nabízí svým divákům sportovní podívanou ze světa boxlakrosu. Koncem dubna odvysílal první zápas play-off profesionální kanadsko-americké soutěže National Lacrosse League. Pro Sporty TV se jedná se o první akvizici sportovních práv ze zámoří. Práva podle svého vyjádření získal jako první a jediné televizní médium v Evropě. 

Boxlakros je přitom součástí programové struktury Sporty TV od samého začátku vysílaní. Odvysílal například dva zápasy domácí NBLL, české reprezentace a nedávno i utkání v rámci mezinárodního Memoriálu Aleše Hřebeského.

„Jsem opravdu nadšený, že můžeme českým divákům jako první televize v Evropě nabídnout ten nejlepší boxlakros, který se na téhle planetě hraje. Sám jsem fanouškem severoamerických sportů a fascinuje mě, jakou atmosféru a úroveň zápasy NLL mají,“ uvedl šéfredaktor Sporty TV Jiří Kalemba. 

O akvizici práv a domluvu s NLL se pro SPORTY TV postaral generální manažer boxlakrosové NBL Adam Šerpán, který se zároveň stal také expertem při televizních přímých přenosech z těchto utkání. „Boxlakros je kanadským letním národním sportem. Fanouškům z regionu střední Evropy by mohl připomínat hokej. Boxlakros je ale podle mě tvrdší sport. Hokejisti z NHL běžné zahrnují tuto sportovní aktivitu do své letní přípravy. Tím nejslavnějším, kdo boxlakros propagoval, je Wayne Gretzky.“ 

Sporty TV zahájí 1. března, zaměří se na halový sport

úterý 27. února 2024

-mav-