Facebook v květnu klesl na některých hlavních trzích

pondělí, 13. června 2011, 22:00 Internet & Mobil MediaGuru

Facebook zaznamenal v květnu mírné poklesy počtu uživatelů, které se dotkly zejména severoamerického regionu.

Počet uživatelů na Facebooku v letošním květnu se oproti předcházejícímu měsíci snížil v některých tradičních zemích: v Kanadě, v Norsku, ve Velké Británii a v USA. Vyplývá to z aktuální statistiky zveřejněné na mediálním blogu Inside Facebook.

Ve Spojených státech se počet uživatelů v květnu snížil o 6 milionů a v Kanadě o 1,5 milionů. Poklesy v Evropě, konkrétně v Rusku a v Norsku, byly nižší a představovaly cca 100 tisíc uživatelů. Ve Velké Británii šlo pouze o mírné snížení, jež nebylo výraznější než 0,5 %.

Až do letošního dubna se Facebooku dařilo zvyšovat počet uživatelů cca o 20 mil. každý měsíc, letos v květnu přišlo zpomalení. Přesto se však celkový počet světových uživatelů na Facebooku blíží k hranici 700 milionů (v letošním květnu 675 mil.) a v meziročním srovnání jsou celková květnová data vyšší o 45 %.

V Česku představoval v letošním květnu počet uživatelů na Facebooku 3,318 milionu, což oproti dubnu znamená přírůstek 120 tisíc uživatelů. Na Facebooku je už registrována třetina českých obyvatel.

Vývoj počtu uživatelů na Facebooku - top 15

Zdroj: Inside Facebook Gold

-mav-