Janeček: Neoddalujte volbu nového ředitele

středa, 29. června 2011, 09:00 TV MediaGuru

Odstupující generální ředitel České televize doporučuje Radě ČT, aby neoddalovala volbu nového šéfa na Kavčích horách.

Generální ředitel České televize Jiří Janeček doporučil na středečním jednání Rady ČT, aby radní neotáleli s volbou jeho nástupce. "Oddalování není dobré, nechci vám nic diktovat, ale jen doporučuji," uvedl na jednání Rady ČT.

Jak známo, Jiří Janeček chce ze svého postu odejít k 31. srpnu 2011. "Uráží mě, pokud se objevují spekulace, že můj odchod z vedení ČT není defiinitivní," reagoval. Podle Janečka musí Česká televize pokračovat v restrukturalizaci. "Na to musí nové vedení navázat od prvního dne mého odchodu. Prostor pro nějaké přechodné období tady není," zdůvodnil Janeček svůj apel k radním.

Jiří Janeček se obává toho, že pokud by nové vedení přišlo později, nemohlo by rozhodovat o věcech, které jsou pro fungování České televize klíčové už pro příští rok. "V přechodném období by rozhodovali zástupci, ale ti nemají takový mandát jako zvolený generální ředitel," sdělil Janeček. "ČT musí pracovat a k tomu potřebuje ředitele se silným mandátem."

Jak rovněž řekl, nechce v současnosti přijímat rozhodnutí, se kterými by jeho nový nástupce nesouhlasil. "Proto jsem vydal usnesení, že se nebudou uzavírat žádné zásadní investiční smlouvy, programová rozhodnutí a že se omezí smlouvy většího rozsahu, které se týkají provozního charakteru," dodal.

-mav-