Riskantní krok změny VLP zatím vychází

pátek, 01. července 2011, 15:45 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Vltava-Labe-Press je zatím spokojeno s přechodem od distributora předplacených výtisků. Ty od 1. července nově pro VLP roznáší Česká pošta.

Generální ředitelka vydavatelství Vltava-Labe-Press Jitka Bosáková je s prvním dnem, kdy předplacené výtisky regionálních titulů Deník roznáší Česká pošta, velmi spokojená. „Reklamací jsme nezaznamenali více než v předcházejících týdnech a s průběhem distribuce jsme zatím velmi spokojeni,“ zhodnotila pro MediaGuru změnu distribuční společnosti.

VLP změnilo od 1. července distributora předplacených výtisků a místo Mediaservisu teď pro VLP doručuje 71 regionálních deníků Česká pošta. Jde přitom o velmi riskantní krok, protože v sázce je největší počet novinových předplatitelů v České republice. Mediaservis je etablovaným distributorem předplacených titulů, Česká pošta v současnosti s výjimkou regionálního Deníku žádný jiný titul neroznáší. Navíc musela kvůli této změně vybudovat i sobotní distribuci.

Pátek je pro regionální deníky důležitý vzhledem k tomu, že jsou distribuovány společně s televizním suplementem. Počet pátečních předplatitelů je v rámci týdne nejvyšší a  v průměru dosahuje necelých 230 tisíc. „Uvidíme, jak bude distribuce probíhat v sobotu, ale za premiérovou páteční distribuci vyjadřuji respekt zaměstnancům České pošty a rovněž našim zaměstnancům,“ uvedla.

-mav-