Mladá fronta chce prodat své časopisy a weby

úterý, 30. srpna 2011, 14:01 Tisk MediaGuru

Společnost Mladá fronta hledá kupce pro portfolio svých časopiseckých a internetových titulů. Organizací prodeje pověřila společnost UniCredit.

Vydavatelství Mladá fronta má podle informací MediaGuru.cz v plánu prodat portfolio svých magazínových a internetových titulů. Organizací prodeje už pověřila společnost UniCredit Bank, vyplývá z dostupných informací.

Prodej se netýká regionálních týdeníků Sedmička a ekonomického deníku E15, které spadají pod samostatné divize - Mladá fronta E15 a Mladá fronta Sedmička.

Vydavatelství Mladá fronta v reakci pro MediaGuru.cz informaci nepopřelo, ale ani jednoznačný záměr prodat nepotvrdilo. "Management vydavatelství ve spolupráci s investičními poradci neustále monitoruje trh médií a vyhodnocuje příležitosti k akvizicím i výhodným prodejům. V současnosti vede vydavatelství Mladá fronta několik jednání o rozšíření svého portfolia a zároveň obdrželo několik nabídek k prodeji některých produktů," sdělila tisková mluvčí Pavlína Míčová.

Mladá fronta operuje na magazínovém trhu v segmentu konzumních (B2C) a také odborných (B2B) titulů. Jde o čtvrté inzertně největší vydavatelství v Česku. V prvním letošním pololetí dosáhla celkového monitorovaného objemu inzertních příjmů ve výši 571 mil. Kč.

Na internetu, kde provozuje cca 25 webů, svůj záběr postupně rozšiřovala i pomocí akvizicí, v současnosti ji patří 3% podíl na inzertním internetovém trhu. Celková měsíční návštěvnost internetových serverů společnosti Mladá fronta přesahuje 2 miliony unikátních uživatelů.  

Za jediného akcionáře vydavatelství Mladá fronta je uváděna společnost European Financial Services se sídlem v Oregonu. Neoficiálně je vydavatelství spojováno s osobou Františka Savova.

Do portfolia vydavatelství patří např. dětské magazíny Sluníčko, Mateřídouška, tituly Maminka, Lidé a země, Moje zdraví, Moje psychologie, Formen nebo počítačový Jak na počítač či Digifoto. Z odborných titulů jsou to Zdravotnické noviny, Sestra, Strategie nebo Obchod a finance či Developer. 

-mav-