Podzimním tahákem Novy má být Expozitura

pondělí, 01. srpna 2011, 11:44 TV Martina Vojtěchovská

Hlavním pořadem, který si televize Nova připravila pro podzimní schéma, je kriminální seriál o organizovaném zločinu Expozitura.

Kriminální seriál o Berdychově gangu Expozitura, který Nova natočila před třemi lety, ale který nikdy neodvysílala, má být hlavním tahákem TV Nova pro podzimní programové schéma. Seriál už přitom stihl prorazit na americký trh, kam ho Nova prodala. Seriál vychází z reálných událostí a opírá se o investigativní práci novinářů Janka Kroupy a Josefa Klímy, které zpracovávali pro pořad Na vlastní oči. "Je to pro Novu vůbec nejnákladnější formát. S jeho uvedením jsme čekali na tu správnou dobu," řekl generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

Vedle Expozitury bude Nova na podzim sázet na své osvědčené pořady a formáty. Nasadí proto nové díly seriálu Soukromé pasti, premiérové díly Comebacku, Ulice a další díly nekonečného denního seriálu Ordinace v růžové zahradě. Celkově Nova v podzimním programu posiluje původní českou tvorbu. Zvažuje také uvedení politické talk show, ale konkrétní podobu pořadu nepředstavila.

Nova nabídne také vlastní a koprodukované české filmy jako např. Kajínek nebo Ženy v pokušení. Ze zahraničních filmů si nejsilnější televize připravila např. pětidílného Harryho Pottera. Naopak ale Nova na podzim nezařadí talentovou reality show a nepůjde tak do přímého střetu s konkurenční Primou. 

„Pracujeme na posílení naší pozice a jako lídr vstupujeme do podzimního schématu. Podzimní program jsme dlouho připravovali. Víme, že diváka v poslední době nejvíce táhne česká tvorba, a proto chceme pokračovat v našich nejúspěšnějších pořadech,“ uvedl podzimní program TV Nova její generální ředitel Jan Andruško.