Burda spojí inzertní oddělení

středa, 21. září 2011, 09:23 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000 konsolidují od 1. 1. 2012 strukturu svých inzertních oddělení.

Vedení obou vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000, patřící do skupiny jednoho z největších evropských mediálních domů Hubert Burda Media, pokračuje v konsolidaci struktury servisních oddělení. Činí tak v návaznosti na akvizici vydavatelství Hachette Filipacchi, které se změnou vlastníka změnilo název na Burda Media 2000.

S účinností od 1. 1. 2012 bude proto inzerci pro obě vydavatelství zajišťovat nově strukturované oddělení inzerce, a to pod firmou Burda Media 2000. Nové oddělení inzerce bude mít dva obchodní ředitele Víta Fialu a Lukáše Poláka.

Časopisy jsou pro prodej inzerce rozděleny do šesti skupin: masové tituly (Svět ženy, Katka, Dáša, křížovkářské tituly), rodinné tituly (Betynka, Svět ženy Zdraví), tituly o jídle (Pošli recept, Pošli recept 2 speciál, Apetit, Nejlepší recepty), pánské tituly (Maxim, Chip, Počítač pro každého, Level, Autohit), lifestylové (Elle, Marianne, InStyle, Joy, Burda, Flair) a tituly o bydlení (Marianne bydlení, Elle Decoration, H.O.M.i.E, Naše krásná zahrada, Náš útulný byt, Moje zahrádka).

V rámci konsolidace bude celé inzertní oddělení přibližně od dubna umístěno do společných prostor do sídla Burdy Praha v Luxembourg Plaza. Ceníky inzerce budou představeny v říjnu. Zodpovědnost za on-line inzerci od 1. 1. 2012 kompletně přebírá oddělení Burda Digital. Oddělení speciálních projektů bude řídit Fabrice Biundo, který tuto pozici zastával v BM 2000. Oddělení Burda Digital (online projekty) povede Tomáš Kočí.

Burda navíc oznámila nový společný management obou firem, a to přesto, že Burda Praha i Burda Media 2000 nadále zůstávají samostatnými právními subjekty. Jednatelkou obou společností je Petra Fundová. Výkonným ředitelem bude Libor Koudelka, finančním ředitelem Zbyněk Machát, výrobním ředitelem Josef Tomášek, ředitelem distribuce Jan Ecker a marketingovou ředitelkou Zuzana Polanská.

-mav-