Druhý díl Expozitury podíl nad 40 % neudržel

čtvrtek, 15. září 2011, 10:36 TV MediaGuru

Oproti středě v minulém týdnu se podíl Expozitury snížil, profitovala z toho Pošta pro tebe a Cesty domů.

Druhý díl kriminálního seriálu Expozitura, který vysílá TV Nova, sledovalo ve středu večer v cílové skupině diváků starších 15 let 1,324 mil. diváků, což představovalo podíl na sledovanosti 33,54 %. Jde tak o něco nižší výsledek než při premiérovém vysílání tohoto hlavního podzimního pořadu TV Nova. Před týdnem se podíl ve skupině diváků nad 15 let pohyboval těsně nad hranicí 41 %. I tak ale byla Expozitura nejsledovanějším pořadem středečního večera. Nadprůměrného podílu pak druhý díl seriálu dosáhl ve skupině diváků 15-54 let, na který Nova prodává reklamu, kdy dosáhl 42 %.

Středeční výsledky ukazují, že část diváků od minulé středy přešla na TV Prima a také na ČT1. TV Prima, která proti Expozituře staví svůj seriál Cesty domů, zaznamenala podíl 20,71 % při celkovém počtu 834 tis. diváků starších 15 let. Oproti středě v minulém týdnu si polepšila, když před týdnem dosáhla s tímto pořadem podílu nad 19 %. Tradičně úspěšný je na TV Prima Top  star magazín, vysílaný po skončení seriálu Cesty domů, jehož sledovanost dosáhla 709 tis. diváků, což představovalo podíl 24,79 %.

Nepropadla ani ČT1 s pořadem Pošta pro tebe, který sledovalo 773 tis. diváků starších 15 let s výsledným podílem na sledovanosti ve výši 19,38 %. Také ve srovnání s předcházejícím středečním výsledkem jde o vylepšení sledovanosti tohoto pořadu.

-mav