Premiérový díl Expozitury nad 40 %

čtvrtek, 08. září 2011, 07:28 TV MediaGuru

První díl kriminálního seriálu Expozitura, který ve středu večer odvysílala TV Nova, dosáhl podílu na sledovanosti přes 40 %.

Očekávaný první díl kriminálního seriálu Expozitura, který má pro středeční prime-time do vysílání připravený TV Nova, dosáhl podle dat ATO-Mediaresearch podílu na sledovanosti ve skupině diváků starších 15 let 41,09 %. Celkově pořad sledovalo 1,657 mil. diváků. Expozitura se tak stala nejsledovanějším pořadem středečního večera. V kategorii D 15-54, která je pro Novu důležitá z hlediska prodeje reklamy, dosáhl share 48,42%. 

Otázkou je, zda se Nově podaří nastavenou hranici sledovanosti udržet i pro zbývajících 15 dílů. Konkurenční Prima se seriálem Cesty domů dosáhla podílu nad 19 %, ještě úspěšnějším pořadem středečního večerního vysílání Primy se však stal Top star magazín, jehož share u diváků starších 15 let dosáhl necelých 31 % (30,62 %). 

Zajímavé přitom je, že Nova se rozhodla změnit programové schéma na nedělní večer (11.9.). Pořad Střepiny tak bude vysílán až ve 23:25 po skončení filmu Román pro ženy, který Nova nasazuje místo původně plánovaného Pán a paní Smithovi. Román pro ženy tak bude vysílán ihned po skončení seriálu Soukromé pasti. Prima v neděli večer vysílá talentovou show Česko Slovensko má talent.

-mav-