Vydavatelství ČON končí, tituly zastavuje

pondělí, 26. září 2011, 12:35 Tisk MediaGuru

Vydavatelství odborných titulů ČON končí na českém trhu svoji činnost, rozhodl jeho německý majitel.

České a slovenské  odborné nakladatelství (ČON), pohybující se v segmentu B2B titulů, ukončí podle informací MediaGuru k 30. září 2011 svoji činnost a zastaví vydávání svých titulů. Magazíny Food Service, Moderní obchod, Textil Journal a Maso vyjdou naposledy v září. Jde tak o další pohyb na tiskovém trhu, kterému v letošním roce citelněji chybějí inzertní příjmy.

„S politováním Vám musíme oznámit, že České a slovenské nakladatelství ukončuje svou činnost ke dni 30. 9. 2011 a časopisy Food Service, Moderní obchod, Textil Journal a Maso již nadále nebudou vycházet,“ stojí v emailu, jehož znění má MediaGuru k dispozici.

Nelze ale vyloučit, že o ukončené tituly projeví zájem některý z konkurenčních vydavatelů v segmentu odborného tisku. Nabízejí se zejména vydavatelství Economia nebo ATOZ Publishing.

Tituly Českého a slovenského odborného nakladatelství vycházejí na českém trhu již téměř 20 let. ČON je součástí mezinárodní vydavatelské skupiny Deutscher Fachverlag se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Tématicky se tituly specializují na hlavní cílovou skupinu čtenářů, kterou tvoří odborníci a profesionálové z oblasti obchodu a průmyslu, gastronomie, hotelnictví, textilu, masného a obalového průmyslu.

Inzertní objem vydavatelství v letošním prvním pololetí meziročně klesl o 26 %, když podle hrubých monitorovaných příjmů celkově přesáhl 18 mil. Kč.

-mav-