Galerie: Společný newsroom deníků Blesk a Aha!

středa, 09. listopadu 2011, 17:16 Tisk MediaGuru

Podívejte se, jak to vypadá v novém společném newsroomu deníků Blesk a Aha!, který ve středu vydavatelství Ringier Axel Springer CZ otevřelo.

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ slavnostně otevřelo svůj nový spojený newsroom po deníky Blesk a Aha!. Ringier Axel Springer CZ se tak stává další zemí v regionu střední a východní Evropy, kde Ringier integrovaný newsroom zavádí. Integrovaný newsroom propojuje přípravu tištěných a internetových (digitálních) obsahů. Jak jsme už informovali, Ringier má v plánu takto integrovat redakce i pro ostatní své tituly, které v Česku vydává.

Ve společném newsroomu obou bulvárních titulů je celkem na ploše 1580 metrů čtverečních vytvořen prostor pro 160 redaktorů. Ti připravují obsah jak pro denní vydání titulů, tak pro nedělní edice, magazíny a weby. Newsroom disponuje dvěma velícími stanovišti – pro Blesk a Aha!. V prostoru je zároveň šest velkoplošných televizí a jedna velká televizní stěna složená z osmi obrazovek.

„Tady nejde jen o přestěhování redaktorů do nového prostoru a dejme tomu o užívání nových technologických pomůcek. Tady jde především o potenciál, rozvoj toho, co děláme. O obsah. To je klíčové,“ uvedla k otevření newsroomu Libuše Šmuclerová, generální ředitelka Ringier Axel Spinger CZ.

Podle ředitele skupiny Blesk a integrovaného newsroomu Pavla Šafra neznamená integrovaný newsroom spojování obou titulů. Hlavním smyslem integrovaného newsroomu podle jeho slov není ani sjednocovat obsah printových novin a jejich internetových verzí. „Naopak. Blízkost různých týmů pomáhá k chytřejší a rychlejší koordinaci témat a k unikátnímu profilu každého média, které tu tvoříme,“ konstatuje.

Na začátku...

-mav-