Tendr nevyřešen, Andruško rezignoval z vedení ATO

pondělí, 21. listopadu 2011, 17:17 TV MediaGuru

Valná hromada ATO se neposunula ve vyřešení problému ohledně tendru na měření sledovanosti. Novým prezidentem ATO se stal Marek Singer.

Situace ohledně výběrového řízení na měření sledovanosti televizí, kterou se v pondělí zabývala valná hromada Asociace televizních organizací (ATO), zůstává nevyřešena. Na jednání valné hromady se hlasovalo o návrhu TV Nova zrušit výběrové řízení, to však ostatní členové ATO odmítli a tento návrh tak nebyl schválen. "Valná hromada ATO nesouhlasí se zrušením tendru," konstatovalo ATO po skončení jednání.

Na post prezidenta ATO zároveň rezignoval generální ředitel TV Nova Jan Andruško. Novým prezidentem byl zvolen generální ředitel TV Prima Marek Singer.

Valná hromada podle neveřejných informací naznačila, že ani jedna ze stran neustoupila ze svých názorů. Na jedné straně tedy ČT, Prima a AKA podporují vyhlášení vítězné nabídky Mediaresearch, na druhé straně TV Nova žádá zrušení tendru a vypsání tendru nového.

ATO však zatím výběrové řízení neukončilo a vítěze nevyhlásilo. Právní výklady na to, co může následovat, se různí. Podle jednoho názoru už nelze tendr zrušit a vítěz musí být vyhlášen, podle jiného názoru sice ATO vítěze vyhlásit může, ale nemůže být podepsána smlouva s realizátorem vzhledem k tomu, že se na výběru musí shodnout všichni členové.

Uvedený vývoj zatím zvyšuje pravděpodobnost rozkolu uvnitř ATO a možného rozpadu této profesní asociace, stejně jako rozpadu jednotného měření sledovanosti.

-mav-