Sanoma zahajuje vydávání magazínu KRAUS

úterý, 08. listopadu 2011, 16:32 Tisk MediaGuru

Sanoma Media Praha představuje první vydání svého nového časopisu KRAUS. Jeho vydávání odstartuje 14. listopadu.

Osobní magazín KRAUS, spojený s moderátorem Janem Krausem, se poprvé představí v pondělí 14. listopadu. Společnost Sanoma Media, která stojí za jeho uvedením, zveřejnila v úterý 8. listopadu i premiérovou titulní stranu.

KRAUS je typem magazínu, který není na českém časopiseckém trhu rozšířený. Sanoma jej vydává po vzoru svého spřízněného vydavatelství v Holandsku, kde vydává autorský magazín Linda. Právě ten se stal předlohou pro vznik časopisu KRAUS v Česku. Půjde o politicko-společenský měsíčník, titul by neměl mít bulvární charakter.

„Nebude agresivně intelektuální ani v rytmu bulvárního hnoje.  Trochu bulvární pro ty, co si o sobě myslí, že jsou intelektuály, poněkud intelektuální pro lačné hltače bulváru,” glosuje obsah časopisu Jan Kraus. „Kdybyste chtěli takové ty reklamní žvásty, pak bych vám řekl, že bych rád, kdyby uspěl u ‚svižné střední třídy‘,“ přibližuje, jakým čtenářům je titul určen.

Výkonnou šéfredaktorkou titulu je Simona Matásková. Pod jejím redakčním vedením bude vznikat 160 stránek, které budou přinášet texty tuzemských autorů, například spisovatele a dramatika Benjamina Kurase, spisovatele a scénáristy Ivana Krause, politologa Jiřího Peheho, historika Jakuba Horáka či novinářek Terezy Spencerové a Pavlíny Wolfové. Titul stojí 69 korun, zaváděcí cena je 49 korun. Tištěný náklad je 80 tisíc kusů.

Obsah prvního čísla:

Otevřený dopis prezidentovi Václavu Klausovi

Rozhovor s někdejším premiérem a nynějším viceprezidentem Evropské banky pro obnovu a rozvoj Janem Fischerem.

Příběh Ivety Bartošové, kdy se z osobní tragédie stává zlatý důl.

Rozhovor s fotbalovým brankářem Petrem Čechem.

Zamyšlení nad tím, zda jsme odvážní.

-mav-