Majitel Evropy 2 a Frekvence 1 se vloni vrátil do zisku

pátek, 16. prosince 2011, 13:13 Rádio MediaGuru

Rádiová společnost Lagardere Active, které v Česku mj. patří stanice Frekvence 1 a Evropa 2, se vloni vrátila k ziskovému hospodaření.

Zisk společnosti Lagardere Active ČR, operující zejména na tuzemském rádiovém trhu, dosáhl v loňském roce 6,289 mil. Kč. Majitel rádií Frekvence 1 a Evropa 2, jakož i Rádia Bonton a Dance Radia, se tak vrátil do černých čísel. V roce 2009 skončilo jeho hospodaření ztrátou 9,7 mil. Kč.

„Díky vysoké hospodárnosti a včasným úsporným opatřením byl negativní dopad hospodářské krize na ekonomické výsledky společnosti relativně nízký,“ konstatuje vedení společnosti ve výroční zprávě.

Oproti roku 2009 se vloni podařilo Lagardere Active také zvýšit tržby, a to ze 153 mil. Kč na 162 mil. Kč.  

Pod Lagardere Active patří vedle provozovatelů zmíněných rádiových stanic také společnost Regie Radio Music, prodejce reklamního prostoru. Firma je aktivní také na internetu (Koule.cz, Pigy.cz, Motomail.cz).

V mírném zisku se v roce 2010 udržel i druhý z rozhodujících hráčů na rádiovém trhu, společnost Media Bohemia, operující na rádiovém regionálním trhu. Firma, která v loňském roce zfúzovala s téměř dvaceti provozovateli regionálních rádií, vykázala k 31.12. 2010 zisk po zdanění ve výši 878 tis. Kč a dosáhla tržeb 105 mil. Kč.

-mav-