Babiš začne vydávat regionální týdeník

čtvrtek, 05. ledna 2012, 07:25 Tisk MediaGuru

Miliardář Andrej Babiš, jenž má se svou protikorupční iniciativou Ano 2011 ambice uspět v nadcházejících parlamentních volbách, začne vydávat regionální týdeník.

Bude distribuován zdarma s rozsahem 32 stran a první číslo vyjde 8. března. Uvedl to šéf projektu Vladimír Junger. Podle serveru iDnes.cz bude týdeník vydávat akciová společnost AGF Media, která vznikla v prosinci a vlastní ji Babišův Agrofert Holding.

Periodikum v novinovém formátu má začít vycházet nejdříve na Plzeňsku a postupně se má rozšířit do dalších regionů.

"Týdeník bude mít tolik mutací, kolik je v Čechách okresů. Struktura bude podobná té, jakou mají třeba deníky vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP)," řekl Junger, jenž v letech 1992 až 2002 ve VLP vedl divizi západočeských deníků Bohemia. Později řídil vydavatelství Impuls ČR. Babišův týdeník se dle Jungera zaměří na aktuální dění v každém z regionů.

Podle Jungera bude nový týdeník distribuován zdarma do schránek a do stojanů. "Startovat budeme postupně, nejprve v jednom regionu a do konce roku se budou přidávat ostatní," dodal Junger.

Podle iDnes.cz začal Babiš připravovat projekt před dvěma měsíci. Tým, který se bude na vydávání týdeníku podílet, čítá nyní deset lidí, ale měl by se ještě rozšířit. Babiš se již dříve pokoušel proniknout na mediální trh, když uvažoval o koupi televize Barrandov nebo týdeníku Euro. Podle svých slov přispěl ke vzniku serveru Česká pozice.

Babiš je považován za jednoho z nejbohatších Čechů. Jeho Agrofert Holding patří k největším firmám v ČR, obchoduje s chemickými a zemědělsko-potravinářskými komoditami. Jeho pověst pošramotil tendr na nového vlastníka Unipetrolu. Babiš Unipetrol získal za Zemanovy vlády v první privatizaci firmy v roce 2001 za 11 miliard korun. Později ale od smlouvy odstoupil.