BigBoard koupil News Outdoor

úterý, 31. ledna 2012, 14:09 Outdoor MediaGuru

Velká fúze na trhu venkovní reklamy. Třetí nejsilnější hráč pohltí druhého nejsilnějšího provozovatele venkovních nosičů.

Společnost BigBoard Praha, obratově třetí nejsilnější provozovatel venkovních ploch na českém trhu, koupila podle informací MediaGuru.cz tuzemskou dvojku, společnost News Outdoor. O jejím prodeji se na trhu vedla dlouhá jednání, podle našich informací měla tato jednání vyústit v definitivní dohodu v uplynulých dnech.

„Můžu potvrdit, že jsme se s News Outdoor domluvili,“ reagoval pro MediaGuru.cz předseda představenstva BigBoard Praha Richard Fuxa.

News Outdoor patřila nadnárodní společnosti News Corp. mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Na český trh vstoupila v roce 2002, když tehdy koupila společnost Quo. Už vloni v létě se přitom News Corp. rozhodla prodat své divize venkovních nosičů v jiných zemích východní Evropy – konkrétně v Rusku a v Rumunsku. Česky trh si ale v té době ještě ponechala.

News Outdoor má nejsilnější postavení v nosičích umísťovaných v okolí dálnic a rychlostních silnic. Právě jejich budoucnost je v tuzemsku v současnosti hojně diskutovaná. BigBoard Praha je dceřinou společností BigBoard Group, která operuje i v dalších zemích regionu střední a východní Evropy. Jako první začala v Česku nabízet bigboardové nosiče (3,6x9,6 m).

Společnost News Outdoor dosáhla za rok končící k 30. červnu 2010 obratu 412 mil. Kč a zisku po zdanění 22,3 mil. Kč. BigBoard Praha zaznamenala za rok 2010 obrat ve výši 355 mil. Kč a zisk 42,3 mil. Kč. Nejsilnější společností na trhu venkovní reklamy je skupina JCDecaux.

-mav-