Nejlepší týden v historii pro Prima Cool

pondělí, 23. ledna 2012, 10:57 TV MediaGuru

Zatímco start roku byl nejpříznivější pro Nova Cinema, třetí lednový týden skončil nejlepším dosavadním výsledkem pro stanici Prima Cool.

V třetím lednovém týdnu se nejlépe dařilo stanici Prima Cool, která dosáhla vůbec svých nejlepších výsledků po dobu existence vysílání. V širší cílové skupině 15+ se její podíl přehoupl přes 4 % (4,42 %). Ještě více se jí dařilo v mladší cílové skupině, na kterou primárně míří. U diváků ve věku 15-54 let vystoupal její podíl na 6,75 %. Byl to naprosto stejný výsledek, jakého v minulém týdnu dosáhla Nova Cinema. Obě stanice tak v této cílové skupině potvrzují stále lepší postavení vůči TV Barrandov.

Primě Cool v minulém týdnu pomohlo zejména odvysílání filmu o fotbalových fanoušcích Proč?, dále seriály Simpsonovi a Futurama, sitcom Teorie velkého třesku nebo Jak jsem poznal vaši matku.

Ve skupině diváků starších 15 let byl minulý týden nejpříznivější pro stanice Prima. Vedle Prima Cool se dařilo i Prima family, jejíž podíl se oproti předcházejícímu týdnu zvýšil na 17,69 %. Oba hlavní kanály konkurenčních TV poklesly – ČT1 pod 17 % a TV Nova pod 25 %.

Podíly TV stanic v 3. týdnu 2012, 15+/15-54, údaje v %

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-