Internetovou TV spustí Prima v březnu

úterý, 24. ledna 2012, 07:19 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Generální ředitel TV Prima Marek Singer oznámil spuštění internetové televize PrimaPlay.cz. Prima ji spustí v březnu.

Internetová televize PrimaPlay.cz, kterou v letošním roce spustí TV Prima, má podle generálního ředitele televize Marka Singera rozšířit portfolio kanálů skupiny Prima. PrimaPlay.cz tak doplní stávající TV kanály Prima family, Prima Love a Prima Cool.

„Jde o koncept, který funguje v několika krajinách. Vyšli jsme ze základu mateřské společností MTG a přidali několik nových funkcionalit,“ uvedl Singer. Zároveň upřesnil, že internetová televize bude přístupná bez registrace, nebude zpoplatněná a má v plánu nabízet také prémiový obsah, který se neobjeví na TV obrazovkách. Prima také plánuje provázanost PrimaPlay.cz se sociálními sítěmi.

Přestože základní koncept internetové televize je bezplatný, Prima do budoucna nevylučuje zpoplatnění prémiového obsahu. "Pokud bychom zpoplatňovali, tak jedině nadstavbové prémiové pořady. V tuto chvíli to ale není priorita," řekl MediaGuru.cz Marek Singer. PrimaPlay.cz se chce opírat zejména o vlastní pořady svých kanálů a o akviziční pořady, neusiluje ale konkurovat filmovým videotékám. Pro letošní rok zatím příliš ani nepočítá s propojeným prodejem reklamy na TV kanálech a na PrimaPlay.cz. "Společný prodej reklamy na TV kanálech a online budeme směřovat spíše k roku 2013, " doplnil Singer s tím, že k tomu budou i lepší podmínky vzhledem k plánovanému rozšíření peoplemetrového měření o online portály.

-mav-