Centrum koupilo nové weby a domény

čtvrtek, 23. února 2012, 12:13 Internet & Mobil MediaGuru

Nové akvizice v portfoliu Centrum Holdings. Vedle dvou webů z lifestylového segmentu od Miton CZ získává firma i řadu domén.

Společnost Centrum Holdings pokračuje v investicích do prémiového obsahu. Od společnosti Miton CZ získala dva zavedené portály - Vaření.cz a Zdravě.cz. Akvizice těchto webů je podle oficiálního sdělení firmy dalším krokem ve strategii Centrum Holdings nabízet kvalitní obsah v klíčových segmentech, které jsou atraktivní jak pro uživatele, tak pro zadavatele reklamy.  

Centrum Holdings navíc získalo od Mitonu kromě dvou nových portálů několik tématicky příbuzných domén jako je např. recept.cz, peceni.cz nebo ceske-recepty.cz.

„Na ženské weby jsme se zaměřili již v minulém roce redesignem portálu Žena.cz do moderní podoby. Inovovaný web měl v prosinci meziročně 28% nárůst uživatelů a rostl výrazně rychleji než celý trh. Za poslední dva měsíce je Žena.cz největším ženským webem z hlediska počtu zhlédnutých stránek,“ vysvětluje Pavel Vopařil, ředitel komerční divize Centrum Holdings.

Pro prodej inzerce vytvoří Centrum z nově získaných webů balíček a plánuje i speciální inzertní operace pro klienty na stránkách nově získaných domén. „Žena.cz, Vaření.cz a Zdravě.cz budou tvořit společnou inzertní nabídku s jednotnými reklamními formáty a s návštěvností více než 1,3 milionu reálných uživatelů měsíčně. Máme tak k dispozici nový silný inzertní balíček, který velmi dobře cílí na FMCG klienty, a to především na velké zadavatele. Umožní nám také vytvářet i speciální inzertní projekty šité na míru potřebám klientů, například včetně tvoření mikrostránek na nově získaných doménách," dodává.

Vaření.cz má podle NetMonitoru za prosinec 2011 měsíční návštěvnost přes 700 tisíc reálných uživatelů, je největším webem nabízejícím recepty online a patří mu prvenství v kategorii Zájmové servery, hobby. Zdravě.cz dosahuje měsíční návštěvnosti 80 tisíc reálných uživatelů.

Kompletní seznam získaných domén: vareni.cz, zdrave.cz, salat.cz, peceni.cz, recept.cz, ceskerecepty.cz, ceske-recepty.cz.

-mav-