Prima mění strategii na webu

pátek, 03. února 2012, 13:19 Internet & Mobil, TV MediaGuru

TV Prima ohlašuje na rok 2012 aktivnější strategii na internetu. V březnu proto spustí čtvrtý kanál PrimaPlay.

TV Prima se pro rok 2012 rozhodla změnit svůj dosavadní spíše pasivnější přístup na internetu a v průběhu března spustit vlastní internetový kanál PrimaPlay.cz. Ten Prima představuje jako čtvrtý kanál skupiny, který tak doplní stávající Prima family, Prima Cool a Prima Love. „Protože se návštěvnost našich webů výrazně zvýšila, rozhodli jsme se přijít s novým internetovým projektem. Chceme, aby uživatelé našli všechna naše videa na jednom místě,“ zdůvodnil na pátečním setkání s novináři Pavel Kohout, senior manager interaktivního oddělení TV Prima.

Prima ale půjde cestou bezplatného sledování a o službě VOD (video-on-demand) zatím neuvažuje. „VOD by znamenalo velkou technologickou investici a také investici do vysílacích práv,“ zmínil Pavel Kohout. Akviziční pořady, které Prima do TV vysílání zařazuje, už podle jeho slov kupuje s možností jejich zpožděného vysílání.

Uživatelé tak na PrimaPlay najdou veškerou vlastní produkci TV Prima od loňského září ze všech jejích televizních kanálů a také některé akviziční pořady, které stanice vysílá. Služba je zacílena na diváky, kteří nestihnou sledovat pořady v čase živého vysílání, a proto budou k dispozici k přehrání na webu. Objevovat by se měly ještě ten den po jejich odvysílání v TV. O předpremiérách pořadů, např. jednotlivých dílů seriálu, Prima zatím neuvažuje a cestou předplácení zatím jít nechce. Nemá ani ambice být videopůjčovnou, spolupracovat chce ale např. s videopůjčovnou Top Fun. V současnosti má databáze PrimaPlay.cz příbližně tři tisícovky videií.

Spuštění internetového kanálu PrimaPlay, jehož datum nebylo ještě upřesněno, ale neznamená, že by Prima stáhla svá videa ze Stream.cz, se kterým spolupracuje, ani z YouTube, kde má vlastní kanál Show Jana Krause a ani ze svého serveru iprima.cz. „Změnou bude jedině to, že na webových stránkách našich kanálů se budou objevovat jen ta videa, která jsou relevantní pro danou stanici,“ upřesnil Pavel Kohout. Prima propojí internetový kanál i se sociálními sítěmi a chce uživatelům nabídnout možnost vlastního sestavení playlistu a vytvoření tak svého kanálu.

-mav-