Prima od března posílí v prodeji reklamy kanál Love

středa, 08. února 2012, 12:53 TV MediaGuru

Od začátku března upraví televize Prima podíl svých kanálů ve společném reklamním prodeji tak, že navýší podíl kanálu Prima Love.

Pro období zvýšené vyprodanosti reklamního prostoru na TV stanicích upraví televize Prima podíl zastoupení svých kanálů při společném prodeji reklamy (tzv. bundle). Oproti současnosti přitom posílí v hlavní cílové skupině D15+ zastoupení ženského kanálu Prima Love, jenž má být od března zastoupen v reklamních kampaních z 5 % (v současnosti 3 %). Podíl zastoupení zbývajících kanálů v D15+ je pak následující: Prima family 81 % a Prima Cool 14 %. Obě jmenované tak oproti stávajícímu rozložení budou mít podíly o jedno procento nižší.

Možnost úpravy podílu zastoupení kanálů pro jednotlivá roční období Prima oznámila už při prezentaci obchodní politiky na rok 2012. Nákup reklamního prostoru je na stanicích Primy možný právě pouze formou společného nákupu na všech TV stanicích.

Zastoupení jednotlivých kanálů při společném prodeji Prima stanovuje podle podílu stanic na trhu v cílové skupině D15+ za několik předcházejících měsíců. Další změny v rozložení rozpočtů na jednotlivé kanály společnosti FTV Prima je možné očekávat před podzimní sezónou.

Prima také plánuje v březnu spustit čtvrtý kanál PrimaPlay.cz, který ale bude kanálem internetovým. Jeho zařazení do společného prodeje s ostatními TV stanicemi skupiny Prima se ale v nejbližší době nechystá.

-mav-