V reklamním tendru pro Seznam.cz je sedm agentur

úterý, 07. února 2012, 19:15 Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Česká internetová jednička Seznam.cz potvrdila, že ve výběrovém řízení na kreativu je celkem sedm reklamních agentur.

Účast ve výběrovém řízení na reklamní agenturu pro nejnavštěvovanější tuzemský portál Seznam.cz potvrdily agentury Dark Side, HullaBaloo, Loosers, McCann Erickson (stávající), Outbreak, Saatchi & Saatchi a Young & Rubicam, informovala v úterý mluvčí společnosti Irena Zatloukalová.

Seznam původně oslovil osm agentur pro kreativní tendr. Výběrového řízení se ale nebude účastnit agentura Leagas Delaney.

„Výběrové řízení jsme vyhlásili, protože se domníváme, že po upevnění základů značky komunikací v minulém roce máme nyní možnost stavět nové patro. Chceme vidět pohled na to, jak by mohla naše komunikace vypadat z různých úhlů. Hledáme tedy nejzajímavější pohled, který přestaví Seznam.cz, zjednodušeně řečeno jako portál, který nabízí informace a zábavu pro uživatele internetu," uvedl k důvodům vyhlášení výběrového řízení Martin Šámal, senior brand manager, Seznam.cz.

Do 22. února mají agentury předložit kreativní návrhy pro komunikaci značky Seznam.cz. Vítěz tendru bude znám na konci února. S novou kreativou chce přitom Seznam přijít ještě v průběhu prvního pololetí 2012.

-mav-