Prima spouští svůj internetový kanál

pondělí, 19. března 2012, 07:25 Internet & Mobil, TV MediaGuru

TV Prima startuje od pondělí 19. března svůj internetový kanál PrimaPlay.cz. Podívejte se, jak vypadá.

Od pondělí 19. března představuje Prima svůj internetový kanál PrimaPlay.cz. Stává se tak čtvrtým kanálem skupiny a doplňuje stávající Prima family, Prima Cool a Prima Love.

Home page obsahuje výběr videa z uplynulého dne a ve třech sloupcích výběr z několika videí podle času (nejnovější), doporučení a podle sledovanosti (nejsledovanější). Umožňuje také vyhledávat videa podle nejoblíbenějších pořadů nebo podle žánrů, sestavovat si vlastní playlist či prostřednictvím facebooku sledovat, na jaké pořady se dívají přátelé.

Uživatelé na PrimaPlay najdou veškerou vlastní produkci TV Prima od loňského září ze všech jejích televizních kanálů a také některé akviziční pořady, které stanice vysílá. Služba je zacílena na diváky, kteří nestihnou sledovat pořady v čase živého vysílání.

Prima jde na internetu cestou bezplatného sledování a o službě VOD (video-on-demand) zatím neuvažuje. „VOD by znamenalo velkou technologickou investici a také investici do vysílacích práv,“ řekl už dříve Pavel Kohout, senior manažer interaktivního oddělení TV Prima. Akviziční pořady, které Prima do TV vysílání zařazuje, už podle jeho slov kupuje s možností jejich zpožděného vysílání. V současnosti má databáze PrimaPlay.cz přibližně tři tisícovky videí.

Spuštění internetového kanálu PrimaPlay ale neznamená, že by Prima stáhla svá videa ze Stream.cz, se kterým spolupracuje, ani z YouTube, kde má vlastní kanál Show Jana Krause a ani ze svého serveru iprima.cz. „Změnou bude jedině to, že na webových stránkách našich kanálů se budou objevovat jen ta videa, která jsou relevantní pro danou stanici,“ upřesnil Pavel Kohout.

-mav-