Studenta Media kupuje rivala University Media

středa, 21. března 2012, 00:05 Tisk MediaGuru

Studenta Media, vydavatel tištěného a online magazínu Studenta, se dohodl na převzetí jednoho z hlavních rivalů University Media Group.

Na českém trhu s médii pro vysokoškolské studenty tak dochází k zásadní změně. Vydavatelství Studenta Media se stává momentálně největším hráčem na poli marketingu a médií cílených na vysokoškoláky. Akvizice jej stála částku v řádu jednotek milionů korun. Díky spojení s konkurencí a navýšení vlastní periodicity bude časopis Studenta vydáván nově v nákladu 45 000 kusů šestkrát ročně. K dostání bude před univerzitami ve více než 100 studentských centrech od Plzně až po Ostravu.

„Veškeré aktivity UMG včetně klíčových lidí nyní přecházejí pod Studenta Media. Dohodli jsme se, že spojíme naše síly, know-how a bude vycházet pouze jeden časopis pod stávajícím brandem – Studenta. A sice už od dubna tohoto roku,“ objasnil situaci kolem akvizice bývalý šéf UMG Ondřej Reif.

UMG je vydavatelem tištěného magazínu Life on Campus, který navazoval na téměř 15 let fungující stálici Eurocampus. Společnost dále provozuje stojany s bannerovými pozicemi na všech státních univerzitách v ČR.

 „Jsme velmi rádi, že se nám spojení s UMG podařilo. Pro Studenta Media to znamená pojištění pevné pozice na trhu a také možnost nabídnout čtenářům a inzertním klientům širší portfolio kvalitnějších služeb,“ doplnil ředitel Studenta Media Tomáš Rašner.

Studenta Media s.r.o. působí na českém mediálním trhu od roku 2006. Kromě magazínu Studenta realizuje i online a virální kampaně jako Kolej roku nebo Miss VŠE. Dále provozuje portál Jízdomat.cz, jedničku v oblasti spolujízdy autem, a nabízí komplexní marketingové služby na Facebooku – FacebookExpert.cz.