ADC: Chipotle nejlepší reklamou roku

sobota, 14. dubna 2012, 09:57 Reklama MediaGuru

Art Directors Club Global udělil ceny za nejlepší kreativní počiny loňského roku. Bodovaly mj. kampaně pro Chipotle a pro Canal+.

Art Directors Club vyhlásil vítěze 91. ročníku své mezinárodní soutěže reklamní kreativity.

Nejvíce zlatých ocenění získala kampaň Back to the Start (Zpět na začátek) pro síť mexických restaurací Chipotle, pod kterou je podepsána losangeleská agentura Creative Artists Agency. Agentura byla oceněna čtyřikrát zlatem a dvakrát stříbrem v kategoriích Advertising, Interactive a Motion. Zlato si odneslo i hudební kreativní uskupení Duotone Audio Group za hudební složku kampaně, kterou tvořila známá písnička The Scientist od skupiny Coldplay v podání country zpěváka Willieho Nelsona.

 


Další zlatá ocenění sesbírala kampaň s názvem The Bear (Medvěd) z dílny agentury BETC Euro RSCG. Televizní reklama pro francouzský televizní kanál CANAL+ bodovala v kategorii Advertising, kde získala tři zlata a jedno stříbro.

 

V kategorii Advertising byla dále zlatem oceněna i velmi zajímavá kampaň pro kolumbijské ministerstvo obrany, které ve spolupráci s kreativní agenturou LOWE/SSP3 připravilo „operaci Vánoce“. Na místech v džungli, kde se sdružují zástupci guerrily, byl připraven vánoční vzkaz lákající domů v podobě osvětlených stromů. Výsledkem bylo nejen vysoké povědomí, ale i 331 demobilizovaných členů guerilly. Nehledě na to, že pojem guerillového marketingu dostal touto kampaní zcela nový rozměr.

 

Zlato získala i kampaň Invisible Drive (Neviditelná jízda) pro Mercedes od agentury Jung von Matt AG či kampaň JWT Shanghai s názvem Heaven and Hell (Nebe a peklo) pro Samsonite.

Dále byla zlatem ověnčena i kampaň Google The Web Is What You Make Of It (Web je takový, jaký si uděláte) od agentury BBH New York/Google Creative Labs.

 

Poslední zlato v kategorii Advertising získala agentura Young&Rubicam za svou kampaň pro Land Rover Pathological Liar (Patologický lhář).

 

Vítěze v dalších kategoriích naleznete zde.

-kch-