Klout najde značkám uživatele s největším vlivem

středa, 18. dubna 2012, 07:35 Internet & Mobil MediaGuru

Platforma pro měření vlivu na sociálních sítích identifikuje 100 nejvýznamnějších uživatelů pro konkrétní brand.

Funkcionalita, kterou americký startup pod názvem Brand Squads představil v úterý, vytipuje 10 uživatelů sociálních sítí s největším vlivem na jednotlivé značky. Obdobně detailní informace pak poskytne o dalších 90 ambasadorech.

Krom toho nabídne i souhrn aktivit, které se na Facebooku, Twitteru, Googlu+ a Foursquare dané značky týkají. Firmám tak umožní oslovit jednotlivce, kterým v tématech souvisejících s brandem ostatní uživatelé nejvíce naslouchají.

Pro Klout, který dosud měřil aktivitu a vliv jednotlivých uživatelů sociálních sítí a na základě toho jim přiřazoval skóre od 0 do 100, jde o další pokus o monetizaci své platformy. Novou službu chce kombinovat se speciálními nabídkami, jejichž zprostředkování vlivným uživatelům firmám nabízí.

První značkou, jejíž uživatelé podléhají měření Kloutu, se stal Red Bull. V následujících týdnech, po ukončení beta testování, se počet monitorovaných firem rozšíří. Seznam influencerů stejně jako stream aktivit je aktualizován v reálném čase.

Do budoucna chce Klout do hodnocení vlivných uživatelů zařadit i informace z dalších sedmi internetových služeb, které sleduje. Jedná se o videoserver YouTube, obrázkové komunitní sítě Flickr a Instagram, blogovací služby Tumblr, Blogger, a WordPress a sociální rádio Last.fm.


Monitoring sociálních sítí nabízejí na internetu také další služby. Kupříkladu Social Mention nabízí i částečné kvalitativní hodnocení uživatelských příspěvků a komentářů. Nevýhodou podobných projektů je podpora angličtiny, respektive pouze světových jazyků.

Informace o tom, jak si na sociálních sítích stojí české značky, lze najít jen v omezené míře. Statistiku nabízí například web Socialbakers.
















Funkcionalita, kterou americký startup pod názvem Brand Squads představil v úterý, vytipuje 10 uživatelů sociálních sítí s největším vlivem na jednotlivé značky. Podobně detailní informace pak poskytne i o dalších 90 brand ambasadorech.

Kromě toho firma nabídne i souhrn aktivit, které se na Facebooku, Twitteru, Googlu+ a Foursquare dané značky týkají. Firmy tak získají možnost oslovit uživatele, kterým v tématech souvisejících s brandem ostatní naslouchají.

Pro Klout, který dosud měřil aktivitu a vliv jednotlivých uživatelů sociálních sítí a přihlášeným pak přiřazoval skóre od 0 do 100, jde o další pokus o monetizaci své platformy. Novou službu chce kombinovat se speciálními nabídkami pro vlivné uživatele sociálních sítí, jejichž oslovení skrze svůj web značkám nabízí.

První značkou, jejíž uživatelé podléhají měření Kloutu, se stal Red Bull. V následujících týdnech, po ukončení beta testování, se počet monitorovaných značek rozšíří. Seznam influencerů, stejně jako stream aktivit je aktualizován v reálném čase.

Do budoucna chce Klout do hodnocení vlivných uživatelů rozšířit o informace z dalších sedmi internetových služeb, které sleduje. Jedná se o videoserver YouTube, obrázkové komunitní sítě Flickr a Instagram, blogovací služby Tumblr, Blogger, a WordPress a sociální rádio Last.fm.

Monitoring sociálních sítí nabízejí na internetu také další služby. Kupříkladu Social Mention nabízí i částečné kvalitativní hodnocení uživatelských příspěvků a komentářů. Nevýhodou podobných projektů je podpora angličtiny, respektive pouze velkých světových jazyků.