Magazín OK! vstoupil do Česka

úterý, 03. dubna 2012, 14:31 Tisk MediaGuru

Česká republika se stala další zemí, kde je distribuován people magazín OK!. Česká verze zde vychází jako měsíčník.

Vydavatelství IC Media začalo v Česku vydávat světově známý magazín o celebritách OK!. IC Media už vydává magazín OK! na Slovensku. Česko se tak stává další zemí, kde časopis zaměřený zejména na svět celebrit, vychází.

V Česku titul vychází jako měsíčník v rozsahu 100 stran, prodává se za 49 Kč. Distribuovaný je v nákladu 25 tisíc výtisků. Originální britská verze, která se postupně rozšířila do téměř 30 zemí světa, je distribuována jako týdeník. Původně však také začínala na měsíční bázi. Jejím vydavatelem je společnost Northern & Shell.

Český tiskový trh tak rozšířil další společenský magazín, zaměřený na slavné osobnosti. Tento segment přitom v uplynulých letech zaznamenal několik změn. Naposledy se měnil poté, co se v loňském roce z trhu stáhl jiný licenční magazín InTouch, zaměřený zejména na zahraniční celebrity. V Česku jej vydávalo vydavatelství Bauer Media, které rovněž stálo za týdeníkem Šťastný Jim. I tento people magazín ale vydavatelství před necelými třemi roky zastavilo.

Měsíční periodicita pro people magazíny není v Česku obvyklá a OK! zde představuje jediný takto profilovaný titul na měsíční bázi. Většina people magazínů nebo společenských magazínů je v Česku distribuována týdně nebo jako čtrnáctideník.

Magazín OK! má také internetovou verzi www.okmagazine.cz, která je však založena na překladu slovenské edice.

-mav-