Začne vycházet nový časopis Foto

úterý, 03. dubna 2012, 07:10 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Springwinter přináší na český trh nový časopis Foto s podtitulem „časopis pro všechny fotografy“.

Titul se soustředí na oslovení skupiny všech zájemců o fotografii i fotografickou techniku. Především se ale chce zaměřit na náročnější čtenáře a využít situace na trhu, kdy z nabídky některé tituly se zaměřením na fotografii odešly.

Časopis Foto vyjde poprvé 4. dubna 2012. Vycházet bude desetkrát ročně v rozsahu 100 stran na kvalitním papíře. Významnou součástí obsahu mají být také recenze nejzajímavějších novinek fotografické techniky a rubrika „fotoškola“ s praktickými radami a návody, jak vytvářet zajímavé fotografie.

Manažer projektu Jan Homola netají ambice učinit z časopisu Foto jedničku mezi fotografickými tituly na českém trhu: „Časopis Foto vytvořil tým zkušených profesionálů s mnohaletou praxí v médiích. Čtenářský ‚hlad‘ po takto koncipovaném magazínu nám potvrdil masivní zájem o tento titul na Facebooku, kde jeho stránka získala stovky fanoušků vzápětí po zveřejnění našeho záměru vydávat časopis Foto – ke dni vydání prvního čísla jich bude již kolem šesti set. Ačkoliv jsme až doposud nerealizovali žádnou jinou formu podpůrné propagační kampaně, už nyní registrujeme také řádově stovky objednávek na roční předplatné,“ uvádí.

Cílem vydavatele je získat do konce roku 2012 tři tisíce předplatitelů a při celkovém tištěném nákladu 10 000 kusů na jedno číslo udržovat remitendu z volného prodeje pod 40 %.

Šéfredaktorem časopisu byl jmenován Tomáš Hliva, který do Springwinteru přešel z časopisu DigiFoto, kde pracoval v posledních šesti letech.

Springwinter se zabývá vydavatelskou činností od roku 2007. Je vydavatelem odborných B2B titulů CAXMIX, PLM News a GeoBusiness.

-mav-