Ringier zvýšil ceny bulvárních deníků

středa, 04. dubna 2012, 14:56 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Ringier Axel Springer zvýšilo od dubna prodejní ceny svých bulvárních deníků Blesk a Aha!.

Bulvární deníky Blesk a Aha!, které vydává Ringier Axel Springer CZ, jsou v letošním roce prvními deníky, které zvyšují své prodejní ceny. Od dubna se nejprodávanější a nejčtenější deník Blesk prodává za 11 Kč místo dosavadních 10 Kč. Druhý z bulvárních deníků vydavatelství, Aha!, je v prodeji za 9 Kč místo dosavadních 8 Kč. Prodejní cena deníku Sport, který je rovněž z produkce vydavatelství Ringier Axel Springer, se nezměnila.

I přes zvýšení prodejní ceny jsou ale bulvární deníky tradičně cenově nejdostupnějšími českými celostátními deníky. Výjimkou je deník E15, který se ve volné distribuci prodává za 10 Kč. E15 ale kombinuje placenou distribuci s distribucí bezplatnou.

Některé české deníky upravovaly svoji cenu ještě před koncem roku 2011 nebo v průběhu druhého pololetí - platí to pro regionální deníky Deník, deník Právo a Hospodářské noviny.

Zvýšení ceny pomáhá v případě klesajícího prodaného nákladu kompenzovat vydavatelům výpadky příjmů z jejich prodeje. U bulvárních deníků je ale prodejní cena senzitivním faktorem, ovlivňujícím výši prodaného nákladu.

-mav-