Média vytvořila zastupitelství pro zahraniční klienty

pátek, 25. května 2012, 07:35 Internet & Mobil, Rádio, Tisk MediaGuru

Čtyři mediální firmy se spojily a podílejí se na společném mediálním zastupitelství pro zahraniční inzertní klienty.

Zastupovat zahraniční inzertní klienty na českém mediálním trhu chtějí významné mediální subjekty, které se za tímto účelem domluvily na spolupráci. Vydavatelství Economia, Vltava-Labe-Press, regionální rozhlasová jednička MMS a internetový lídr Seznam.cz, chtějí koordinovat inzerci zahraničních klientů v České republice. Vznik zastupitelství byl představen ve čtvrtek večer v pražské City Tower.

Zastřešující společností pro zahraniční klientelu je společnost R Media, dceřiná firma vydavatelství Economia, která tak tímto rozšiřuje své pole působnosti. Zmíněné mediální firmy předpokládají, že si díky tomuto kroku mohou sáhnout na inzertní peníze zahraničních firem a vykompenzovat tak obecný pokles reklamních příjmů. O jak velkou sumu může jít, lze jen odhadovat. Podle obchodního ředitele MMS Karla Vágnera dosahují v současnosti souhrnné výdaje zahraničních klientů u dotčených mediálních firem řádek desítek milionů korun.

"Společnou nabídkou médií dokáže R Media efektivně oslovit více než 75 % české populace pro potřeby všech zadavatelů inzerce, kteří chtějí působit v českém reklamním prostředí, ať již v celoplošném měřítku, nebo při potřebě cíleného zásahu v regionech. V současné době R Media jedná o zastoupení dalších médií s cílem zkompletovat portfolio nabízených mediatypů," stojí v oficiálním prohlášení.

R Media chce spolupracovat také s českými subjekty na podporu cestovního ruchu Czech Tourism a s agenturou na podporu mezinárodního obchodu Czech Trade. Nabídnout chce koordinovaný systém plánování a umísťování inzerce zahraničních klientů napříč jednotlivými mediatypy. Orientovat se ale hodlá výhradně na inzerci zahraničních firem, projekt není určen pro české zadavatele.

Čtveřice představitelů mediálních domů na party v prostoru restaurace Aureole. Zleva Jan Plamínek (ředitel společnosti R Media a ředitel inzerce vydavatelství Economia), Soňa Sitterová (obchodní ředitelka  vydavatelství VLP), Karel Vágner (partner a obchodní ředitel Media Bohemia, jež je vlastníkem MMS), Michal Heisig (obchodní ředitel Seznam.cz).

-mav-