Voyo.cz: 15 tisíc předplatitelů v březnu

středa, 16. května 2012, 07:52 Internet & Mobil MediaGuru

Portál Voyo.cz ze skupiny TV Nova registroval v letošním březnu přibližně 15 tisíc předplatitelů.

Přibližně 15 tisíc předplatitelů dosáhl v letošním březnu zábavný portál Voyo.cz. Vyplývá to z údajů společnosti CME, majitele TV Nova, které zveřejnila v souvislosti s výsledky za první letošní čtvrtletí. Zpráva konkrétní číslo o počtu předplatitelů Voyo.cz neuvádí, z vývojového grafu je ale patrné, že jejich počet se v březnu pohyboval kolem hranice 15 tisíc. Z uvedeného grafu také vyplývá, že se počet předplatitelů Voyo.cz od zavedení předplatného v prosinci loňského roku postupně zvyšuje.

Vývoj počtu předplatitelů Voyo.cz (XII/11-III/12)

Zdroj: CME

Voyo.cz nabízí od konce loňského roku měsíční předplatné ve výši 189 Kč. Od letošního dubna portál přešel na plné zpoplatnění a svůj obchodní model staví výlučně na příjmech z předplatného. Ze statistiky, které ve své čtvrtletní prezentaci uvádí CME, vyplývá, že jeden předplatitel stráví v průměru na Voyo.cz necelé tři hodiny (2:50 h) měsíčně a v průměru měsíčně zhlédne přes 10 videí.

Provozovatel webu, společnost CET 21, která s ohledem na konkurenci nechce žádné údaje o předplatitelích Voyo.cz uvádět, neupřesnila, jaký je současný počet předplatitelů. „Aktuální vývoj počtu předplatitelů zveřejňovat nebudeme, ale výsledky doposud odpovídají našim plánům za jednotlivé kvartály. Cíl do konce letošního roku máme stále stejně ambiciózní, tedy 100 tisíc předplatitelů,“ sdělil MediaGuru.cz ředitel sekce internetu a ostatních interaktivních služeb CET 21 Pavel Krbec. Dodal, že na konci května Voyo.cz překročí hranici 1000 filmových titulů, které jsou součástí knihovny téměř 7000 videí.

Značku Voyo mateřská CME postupně zavádí ve všech zemích, kde působí. Celkově na konci čtvrtletí na portálech Voyo evidovala 55 tisíc předplatitelů – z toho nejvíc ve Slovinsku. Zvyšování příjmů z prodeje obsahu je jednou z hlavních strategií CME do budoucna.

Divize Nová média CME vykázala v letošním prvním čtvrtletí čisté tržby ve výši 3,7 mil. USD, což představovalo 40% meziroční nárůst.    

-mav-