Web Óčka se přiblíží videoportálu, spustí nové kanály

pondělí, 28. května 2012, 15:01 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Televize Óčko představila strukturu svého nového webu. Výrazně jej propojuje s Facebookem a plánuje také uvést nové internetové kanály.

Hudební televizní stanice Óčko z portfolia mediální skupiny Mafra plánuje nejpozději v polovině června představit novou podobu svých internetových stránek, které se ve finální podobě přiblíží videoportálu. „Snažili jsme se vytvořit chytrý web, který bude především určený pro mladou cílovou skupinu našich diváků,“ uvedl šéf techniky Óčka Lukáš Hnilička.

Web je navržen jako „trasa metra“ – uživatel tak cestuje po pomyslném plátně, které obsahuje veškerý obsah webu. Jakmile klikne na vybranou oblast, obrazovka se mu přiblíží a prolne do podstránky, kde najde požadovaný obsah. Větší prostor mají v nové podobě stránek dostat streamovaná videa a archiv pořadů.

Zároveň Óčko plánuje spustit dva nové žánrové internetové kanály, a to na hudbu 80. a 90. let a na českou a slovenskou hudební scénu. „Digitální prostředí chápeme jako další prostor pro šíření našeho obsahu. Ke spuštění na podzim máme připravený také projekt s využitím archivu spotů. Nechceme přijít o prostor, do kterého nedávno vstoupil Seznam.cz s hudební televizí Mixér,“ zdůvodnil generální ředitel Óčka Štěpán Wolde.

Podle Štěpána Woldeho také televize připravuje smlouvu s YouTube tak, aby se Óčko objevilo ve streamované podobě i na YouTube. Šířit by zde chtělo zejména aktuální videa.

Na novém webu hodlá televize využít svých fanoušků na facebooku, kterých je v současnosti necelých 300 tisíc. Každá podstránka webu bude mít facebookovou diskusi. Současně bude fungovat pro všechny platformy chytrých médií nahrávání videí a fotografie z aplikací přímo na web Óčka.

Další novinkou je spuštěná aplikace živého streamu na platformě Windows Phone 7, kterou zkompletovala nabídku aplikací do chytrých médií.

Nové webové stránky stejně jako aplikaci pro Óčko vyvinula společnost Mediawork.

-mav-