CET 21 má licenci pro kanál Nova News

čtvrtek, 14. června 2012, 13:33 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila společnosti CET 21 licenci na vysílání zpravodajského kanálu Nova News. Vysílat chce 18 hodin denně.

Společnost CET 21 rozšíří své  portfolio o další kanál. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání totiž na svém zasedání v tomto týdnu udělila společnosti CET 21 licenci na provozování zpravodajského kanálu Nova News, a to na dobu 12 let. Nova jej chce ale šířit výhradně na internetu. Ze zápisu Rady rovněž vyplývá, že kanál chce vysílat 18 hodin denně, a to zejména zpravodajství, publicistiku a pořady vlastní tvorby.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání také vyhověla žádosti CET 21 o přejmenování pátého kanálu na název fanda a udělila CET 21 také licenci pro šíření signálu zmíněného kanálu prostřednictvím družice. Pátý kanál má být programově zaměřen na sport, dramatickou tvorbu a dokumentární tvorbu především americké provenience, a to akčního, kriminálního a sci-fi žánru. Vysílat má 18-20 hodin denně. Vzhledem k tomu, že licenci pro provozování pátého kanálu získala CET 21 vloni v srpnu, měla by začít s jeho vysíláním do jednoho roku od udělení licence. Zatím ale není jasné, jestli Nova půjde cestou bezplatného vysílání, nebo kanál zpoplatní.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání také udělila licenci společnosti MTV Networks licenci k provozování televizního vysílání programu Comedy Central Extra šířeného prostřednictvím družice.

-mav-