Nova posouvá začátek Farmy a prodlužuje zprávy

sobota, 09. června 2012, 10:55 TV MediaGuru

TV Nova posouvá začátek hlavních pořadů na 20:20, prodlužuje dobu Televizních novin a umísťuje do nich reklamní break.

TV Nova posouvá v období od 25. června začátek hlavních pořadů po Televizních novinách na 20:20. Posun začátku večerních pořadů zdůvodňuje letním obdobím a odlišným životním rytmem v průběhu tohoto období, kdy se lidé k televizním obrazovkám dostávají později. V týdnu od 25. června startuje letní schéma Novy, resp. stěžejní letní pořad Farma, jehož vysílání tedy začne až od 20:20.  

S posunutím začátku večerních pořadů se prodlužuje i doba zpravodajské relace Televizní noviny. Relace nadále bude začínat v 19:30, ale její stopáž se protáhne až do doby po 20. hodině. „Naši diváci chtějí více svých reálných příběhů, větší důraz na každodenní život. I proto prodlužujeme Televizní noviny, chceme být ještě blíž divákům a přinášet příběhy, které prožívají a považují za zajímavé. Stávající stopáž nám to neumožňuje,“ zdůvodnil změnu Vladimír Mužík, ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova.

Podstatnou novinkou je také otevření nového reklamního breaku v době vysílání zpravodajské relace. Klienti tak budou moci vložit reklamní spoty do vysílání nejsledovanějšího pořadu TV Nova. Reklamní break by měl být přibližně minutový. Kolik za něj klienti zaplatí, Nova neupřesnila. „Chceme příležitost v tomto lukrativním breaku nabídnout jako exkluzivní výkladní skříň pro ty nejnáročnější zadavatele. Reklamní blok bude velmi krátký, tj. 1-2 reklamy a jeho cena bude odpovídat exkluzivitě umístění," informoval MediaGuru.cz obchodní ředitel TV Nova Jan Vlček.
 
Průměrný rating Televizních novin, jejichž podíl na sledovanosti se v posledních týdnech zvýšil, dosáhl v letošním květnu 20 % (D15+). I přes nižší sledovanost v letních měsících lze předpokládat, že klienti budou moci v této relaci získat i 15 ratingových bodů.

Jak už jsme informovali, hlavním letním večerním pořadem TV Nova je reality show Farma. Nova ji bude vysílat od pondělí do čtvrtka a také v neděli. Konkurenční Prima family chce čelit kulinářskou reality show s účastí celebrit VIP Prostřeno!. Rovněž ta bude vysílána každý všední den od pondělí do čtvrtka.

-mav-