Na trh vstoupí nové populárně naučné magazíny

úterý, 10. července 2012, 07:40 Tisk MediaGuru

Extra Publishing reluanchuje magazín Svět obrazem. Nový titul v segmentu populárně naučných titulů plánuje uvést i Bauer Media.

Po necelém roce obnovuje vydavatelství Extra Publishing vydávání titulu Svět obrazem, který je na trhu již od roku 2006 a který s nynějším názvem na obálce vychází od srpna 2010.  Titul patří do rodiny magazínů 100+1 zahraniční zajímavost. V prodeji se objeví 13.7. 2012.

„Svět obrazem bude přinášet pestré pohledy na život na Zemi. Chceme procestovat celý svět a poznat jeho přírodu, jeho obyvatele, výtvory lidského ducha, kulturu i historii,“ uvedl Petr Broža, produktový ředitel Extra Publishing a současně šéfredaktor Světa obrazem.

Marketingové aktivity k vydání Světa obrazem doprovází slogany: To musíte vidět, Buďte v obraze a Přesvědčte se na vlastní oči. Mezi inzerenty čísla 7–8 patří společnosti Panasonic a Moira.

Extra Publishing je české vydavatelství tištěných magazínů (100+1, Svět obrazem, Příroda-Wildlife, Živá historie, Tajemství české minulosti, Otazníky historie, Válka REVUE, Extra PC ad.) a on-line magazínů (CNEWS.cz, ExtraHardware.cz, ExtraNotebook.cz, ExtraWindows.cz).

Nový magazín v segmentu populárně naučných titulů připravuje i vydavatelství Bauer Media. Uvést by ho chtělo ještě v průběhu léta a bude inspirován titulem, který Bauer vydává v Polsku nebo v Německu. Pro Bauer Media je netypická také cílová skupina, na kterou magazín míří. Primárně je totiž určena mužským čtenářům.

-mav-