Nejvtipnější spoty z Cannes

pátek, 06. července 2012, 00:46 Reklama MediaGuru

Reklama má být kreativní, a kreativita má bavit. Přinášíme výběr těch nejvtipnějších spotů, které se letos objevily na reklamním festivalu v Cannes.

Cannes prezentuje to nejlepší z celosvětové reklamní tvorby za uplynulý rok. Většinou se mluví jen o jeho vítězích. Nyní jsme se však rozhodli podívat se i mimo nejvyšší ocenění a přinést to, co nás na Cannes letos nejvíce pobavilo.

Prvním z nich pochází z kanadského Québecu od agentury LG2. Spot s názvem Gauč (Couch) propagující arašídy Krispy Kernels si z Cannes odnesl bronz v kategorii Film.

 

Americká kampaň „Silniční příkop“ (Roadside ditch), kterou vytvořila agentura Grey New York pro společnost Direct TV, varuje před nebezpečím kabelových televizí aneb jak neskončit ve špatném příkopě u silnice. V kategorii Film byla oceněna zlatem.

 

Kampaň s názvem „Švédští řidiči kamionů“ (The Swedish Truck Drivers) pochází od norské agentury Dist Creative. Za nadsázku, se kterou představila uvedení švédských bonbónů Popsy na norský trh, získala bronz v kategorii Film.

 

Argentinské pivo Andes již v Cannes v minulosti bodovalo. Agentura Del Campo Nazca Saatchi & Saatchi za svůj spot „Baletka“ (Ballerina), ve kterém radí, jak poznat tu správnou chvíli na otevření piva, získala bronz v kategorii Film.

Norská reklama „Konečně svoji“ (Finally married) pro banku DNB - Norwegian Bank od agentury Try/Apt Advertising sice žádné ocenění nezískala, ale zařazujeme ji i tak. Jedná se totiž o jednu z povedených reklam s Georgem Clooneym v hlavní roli a ukazuje, jak se vypořádat se životem, když nepatříte právě mezi šťastlivce.

Další z kampaní pochází od australské agentury Clemenger BBDO Melbourne, která se se svým spotem „Odcházím od tebe“ (Leaving) na čaje značky Tetley probojovala do finále v kategorii Film.

Poslední ukázka byla v Cannes v kategorii Film ověnčena stříbrem, které si odnesla americká agentura Barton F. Graf 9000. Jedná se o spot s názvem „Operace mozku“ (Brain Surgery), který propaguje internetové stránky Kayak, vyhledávací a srovnávací server všeho, co se cestování týče.

-kch-