Pátý kanál Novy FANDA představil program

úterý, 10. července 2012, 21:19 TV MediaGuru

TV Nova oficiálně oznámila zahájení svého pátého kanálu FANDA. Podívejte se na programové schéma nové stanice.

Nový kanál FANDA odstartuje 14. července a bude volně dostupný na satelitních platformách, kabelové a IPTV televizi v rámci základní programové nabídky (podrobnosti zde). Přestože nový kanál nebude zatím dostupný v pozemním vysílání, Nova jeho zařazení do digitálního multiplexu nevylučuje. Zatím ale stále jedná o tom, v jakém multiplexu by se mohl objevit.

Vysílání začne v sobotu v 16:00 válečným filmem Rudý baron, od 20:00 bude následovat český thriller Kajínek. Ve 22:00 na obrazovku vstoupí boxerský duel mezi Davidem Hayem a Dereckem Chisorou o titul mistra světa WBO v supertěžké váze.

 "V rámci naší multikanálové strategie jsme se v tuto chvíli rozhodli spustit mužsky orientovaný kanál s ohledem na zvyšující se poptávku po takto profilovaném obsahu. Cítíme tak divácký potenciál i potenciál uspokojit inzerenty, kteří tak budou moct lépe cílit své kampaně," uvedl generální ředitel Novy Jan Andruško.

Pátý kanál skupiny Nova bude zaměřen zejména na mužské diváky, nabízet bude sportovní přenosy (např. Gambrinus ligu, Ligu UEFA, Tipsport Extraligu, Moto GP), ale i bojové sporty, seriály (24 hodin, Útěk z vězení, Kriminálka New York, V, Kobra 11, Třetí hlídka), sci-fi seriály (Hranice nemožného, Hvězdná brána: Atlantida), dokumentární pořady (Akta Z, Stěhování ve velkém, Letecké katastrofy, Tuningové války, Očima policie), filmy (Kajínek, Krvavý diamant, Casino Royale, Temný rytíř, Klub rváčů) a erotické pořady (RedNews, Playboy, Hotel Lolitos). "Rád bych zmínil náš původní pořad RedNews, tedy nahé zprávy, které budeme vysílat každý všední den ve 22:00," uvedl ředitel kanálu Marek Kindernay.

Stanice zatím nebude měřená TV metry, reklamu bude Nova prodávat na pásmové ceníky. Až po vstupu do TV metrového měření bude zařazena do nabídky Nova Group se stanicemi Nova a Nova Cinema. V prvních dnech vysílání nabízí inzertním klientům exkluzivitu.

FANDA tak doplňuje bezplatné kanály Nova a Nova Cinema a placené Nova Sport a MTV. V portfoliu Novy tak jde o další z tematických kanálů, který je zaměřen spíše na mužské publikum. To převládá u bezplatného Nova Cinema, stejně jako u placeného kanálu Nova Sport.

Letní programové schéma kanálu FANDA (rozkliknutím zvětšíte)

-mav-, -čtk-