Czech Tourism spouští novou destinační kampaň

středa, 29. srpna 2012, 11:48 Reklama MediaGuru

Agentura CzechTourism startuje novou kampaň na podporu příjezdového i domácího cestovního ruchu.

Turisty bude lákat na dovolenou u nás kampaní nazvanou „Česko – místo pro váš příběh“. Kampaň, na jejímž kreativním řešení se podílela agentura Mark BBDO, představuje Českou republiku podle nové strategie agentury CzechTourism jako zemi, kde je možné objevit a prožít nezapomenutelné příběhy. Jednotlivé turistické produkty propojuje nejčastěji s příběhy slavných osobností, ale také s atraktivními příběhy historických měst či architektonických památek.

Czech Tourism touto kampaní navazuje na nedávno představené destinační logo, které reaguje na potřebu pravidelné pětileté obměny loga a udržení konkurenceschopnosti na poli turistických destinací. Nové logo v kampani bude sice uplatněno, nový vizuální styl se však začne aplikovat až od roku 2013.

V kampani budou použity motivy ze všech čtrnácti krajů České republiky, aby byla návštěvnost rozprostřena po celé České republice a nesoustředila se pouze na hlavní město Praha. Ústředním tématem budou české památky UNESCO, potenciální návštěvníky osloví také inzeráty propagující letní či zimní dovolenou nebo lázně v České republice.

Německé turisty tak bude například lákat do naší země příběh Alberta Einsteina, kterého Praha inspirovala k objevu teorie relativity či Johanna Wolfganga Goetha, jenž v Mariánských Lázních prožil milostné dobrodružství. Podobným způsobem kampaň pracuje s příběhem Francesca Petrarky pro italský trh, Guillauma Apollinaira pro Francii, Petra Velikého pro Rusko či připomínkou lázeňských pobytů Adiny Mandlové pro tuzemské návštěvníky.

Kampaň poběží od konce srpna do závěru letošního roku v Německu, Polsku, Rusku, Francii, Itálii, Velké Británii a také v Česku. Bude cílit především na bonitní turisty, zejména prostřednictvím online marketingových nástrojů, ale také reklamou v tištěných médiích.

Struktura reklamy využívá vizuálu vybrané destinace doplněného o zhuštěný příběh, který se k ní váže.

„Tato integrovaná kampaň bude spuštěna právě v okamžiku, kdy potřebujeme efektivním způsobem oživit zájem o Česko jako turistickou destinaci na klíčových zdrojových zemích. Naším cílem je prodloužit turistickou sezónu, dále zvyšovat ekonomické přínosy turistů a v neposlední řadě budovat značku  Česko - země příběhů,“ uvedl generální ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška. Dalším záměrem kampaně je symbolicky připomenout letošní 20leté výročí zápisu českých památek na seznam UNESCO.

Vizuály a bannery se objeví například ve francouzském deníku Le Monde, německé verzi časopisu National Geographic, na recenzním portále Trip Advisor, či formou textové reklamy ve vyhledávači Google.

Petr Topinka, CEO agentury Mark BBDO, která se na kampani kreativně podílela, označil přípravu kampaně pro Czech Tourism za to nejlepší, co se může kreativní agentuře stát, protože v sobě spojuje jak výborné zadání, tak geniální produkt, kterým Česká republika je.

Mediálně kampaň zajišťovala agentura MediaCom, nákup médií má na starosti agentura Red Media v konsorciu se společností MindShare.

-kch-