Fanda bude elektronicky měřen od října

čtvrtek, 30. srpna 2012, 11:40 TV MediaGuru

Už v říjnu se v datech elektronického měření televizní sledovanosti objeví data za nový kanál Fanda.

Nový kanál pro muže Fanda, jehož vysílání skupina Nova zahájila v letošním červenci, se v datech elektronického měření sledovanosti objeví od 1. října 2012. MediaGuru.cz to řekl ředitel PR a komunikace Josef Koukolíček. V říjnových datech TVmetrového měření tak budou k dispozici tři kanály skupiny Nova – Nova, Nova Cinema a právě Fanda.

Zatím však není jasné, zda se Fanda od 1.10. připojí také do reklamního balíku Nova Group a bude inzerentům prodáván společně s dalšími měřenými stanicemi skupiny (Nova, Nova Cinema). Kdy by se tak mohlo stát, zatím Nova neuvedla. V současnosti je poměr měřených kanálů v reklamních kampaních 85 % (Nova) a 15 % (Nova Cinema).

Fanda se tak k elektronickému měření připojí po více než měsíční přítomnosti v pozemním vysílání. Do terestrického vysílání nový kanál vstoupil v pátek 24. srpna, a to v multiplexu 4, čímž svůj dosah v populaci zvýšil.

Třemi měřenými kanály se skupina Nova vyrovná konkurenční Primě, která elektronicky měří všechny své kanály – Prima family, Prima love, Prima Cool – a zadavatelům je nabízí ve společném reklamním balíku.

Mimo elektronické měření zůstávají placené kanály ze skupiny Nova – Nova Sport a MTV, které mají odlišný obchodní model.

-mav-