Prioritou Sanomy budou tradiční a mezinárodní tituly ve vyšším segmentu

pondělí, 13. srpna 2012, 12:57 Tisk MediaGuru

Na dvě základní skupiny titulů se chce do budoucna podle nové generální ředitelky Agnieszky Dolezych soustředit vydavatelství Sanoma.

Původní české magazíny a tituly mezinárodní ve vyšším segmentu mají tvořit dvě základní skupiny magazínů, které chce do budoucna na českém trhu rozvíjet vydavatelství Sanoma Media Praha. Uvedla to generální ředitelka Sanoma Media Praha Agnieszka Dolezych v prvním rozhovoru, který po svém uvedení do funkce poskytla serveru MediaGuru.cz.

Sanoma má v plánu rozvíjet i další projekty, které ovšem budou silně provázány s online aktivitami společnosti.

Zmíněné dvě skupiny časopisů se opírají o stávající portfolio, které je tvořeno tradičními tuzemskými magazíny (Květy, Vlasta, Praktická žena aj.), tak méně početnou skupinou licencovaných magazínů (Marie Claire, National Geogprahic). V prvně jmenované skupině chce Sanoma rozvíjet a podporovat tradiční české značky, a to zejména formou speciálů a dodatečných produktů.

Druhá skupina titulů má být nejvíce otevřena novým časopisům, které chce Sanoma na trh uvádět. Touto profilací se chce vymezit i vůči konkurenčním vydavatelstvím Bauer a Burda.

Po nástupu Agnieszky Dolezych na post generání ředitelky Sanoma Media Praha už došlo k zastavení vydávání magazínu Kraus a k rozdělení portfolia na tři hlavní segmenty titulů podle zaměření. Připravují se rovněž změny v interní struktuře společnosti a Sanoma také avizovala, že bude více rozvíjet prodej reklamy přímým klientům.

Celý rozhovor s Agnieszkou Dolezych zveřejníme v rozmezí týdne.

-mav-