Seznam: O Centrum Holdings zájem nemáme

čtvrtek, 23. srpna 2012, 08:14 Internet & Mobil MediaGuru

Tuzemská portálová jednička Seznam.cz říká, že se o koupi Centrum Holdings neuchází.

Možnost, že by internetovou společnost Centrum Holdings získala portálová jednička Seznam.cz, není podle Seznamu ve hře. Přestože se objevily informace, že Seznam by se mohl o Centrum Holdings ucházet, firma zájem o Centrum nepotvrzuje. „O koupi Centra neuvažujeme. Hledáme akvizice, které nás umí posunout v našem podnikání. Centrum nám nic takového nenabízí,” uvedla na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí společnosti Irena Zatloukalová.

Zájem o Centrum Holdings naopak potvrdil podnikatel Andrej Babiš, jak minulý týden informovaly Lidové noviny. Je ovšem otázka, jakou kupní cenu Babiš nabídl. Podle neveřejných informací je pod očekáváním prodávajícího. Tím je americká společnost Warburg Pincus, jejíž investice do Centra se počítají na úrovni 3 mld. Kč.

Ve hře o Centrum Holdings, např. provozovatele portálů Centrum.cz, Atlas.cz nebo Aktuálně.cz, už ale nemá být Ringier Axel Springer ani spoluzakladatel portálu Ondřej Tomek. Naopak do prodeje by mohly ještě zasáhnout blíže neznámé společnosti.

Centrum Holdings podle červnových výsledků NetMonitoru dosahuje souhrnné návštěvnosti přes 3 mil. uživatelů měsíčně (3,297 mil., návštěvnost celkem), což z něj dělá čtvrtého nejsilnějšího provozovatele českého internetu po Seznamu, mediální skupině Mafra a firmě AdActive. Vedoucí Seznam.cz zaznamenal v červnu celkovou návštěvnost téměř 6 mil. reálných uživatelů měsíčně (5,999 mil.).

-mav-