V ČT skončí ředitel obchodu Jan Svoboda

středa, 29. srpna 2012, 04:42 TV MediaGuru

Po Janě Kasalové odchází další člen managementu, kterého si na Kavčí hory přivedl generální ředitel Petr Dvořák.

Ředitel marketingu a obchodu Jan Svoboda odchází z České televize. S generálním ředitelem Petrem Dvořákem se dohodli na ukončení spolupráce k 30. září 2012. Kdo se stane jeho nástupcem, zatím není známo.

Jan Svoboda ukončí své působení v České televizi po deseti měsících. Ke klíčovým projektům, na nichž se Jan Svoboda během svého působení v ČT podílel, patří realizace vize generálního ředitele v oblasti vlastní prezentace a korporátní grafiky, kterou Petr Dvořák avizoval ve svém kandidátském projektu.

„Nastal ale čas posunout se dál, a proto jsem se po důkladném zvážení rozhodl přijmout zajímavou pracovní nabídku, kterou jsem dostal,“ uvedl k pracovní změně Jan Svoboda.

„Jsem rád, že se podařilo zkonsolidovat marketingové a obchodní činnosti a nastavit efektivnější fungování celého oddělení, jehož výsledky jsou znatelné,“ řekl ke Svobodově odchodu Petr Dvořák.

Po Janě Kasalové, která v novém managementu Petra Dvořáka zastávala pozici ředitelky vývoje programu a nových formátů a která ke konci června na svoji funkci rezignovala, tak jde o druhou personální změnu v managementu ČT, který si po svém zvolení sestavoval Petr Dvořák. Jak o Janě Kasalové, tak o Janu Svobodovi se přitom v souvislosti s volbou generálního ředitele ČT spekulovalo, že se ve svých pozicích ocitli výměnou za politickou podporu poskytnutou při volbě novému generálnímu řediteli.

-mav-