Aktuální žebříčky: české značky v sociálních médiích

středa, 05. září 2012, 07:44 Internet & Mobil MediaGuru

Zatímco na Facebooku vede Kofola, na Twitteru je v počtu příznivců jedničkou Vodafone. Nejsledovanější YouTube kanál pro změnu patří T-Mobilu.

Pokud by se úspěšnost na sociálních sítích měřila jen počtem příznivců, mezi tuzemskými značkami by se nenašel jasný vítěz. Zdá se totiž, že každé komunitní platformě vládne jiný brand. Vyplývá to z aktuálních statistik serveru Socialbakers, který aktivitu českých firem na sociálních webech monitoruje.

Následující přehled uvádí žebříčky popularity českých značek na hlavních sociálních sítích k datu 4. září 2012.

Nejúspěšnější domácí značkou na Facebooku je Kofola, která ze špičky odsunula dlouho nejpopulárnější e-shop Xparfémy.cz. Nejvíce fanoušků ale v tuzemsku server registruje pro marketingový projekt samotného Facebooku.

Nejzajímavější na žebříčku deseti nejpopulárnějších českých brandů na Twitteru není ani tak dominance Vodafonu, jako spíše rozdíl v počtu fanoušků mezi první a druhou částí tabulky.

Nejsledovanějším českým brandem na YouTube je T-Mobile. V celkovém počtu předplatitelů kanálu (6,440) je však již úspěšnější softwarová značka Avast (6,639).

A zcela jiné pořadí popularity značek nabízí také Google+. Nejvíce příznivců na této sociální síti našel Pivovar Svijany. Následují již jednou zmiňované brandy Avast a T-Mobile.

Uvedené údaje jsou platné k 4. září 2012. Zdrojem je měření serveru Socialbakers dostupné na www.socialbakers.com.

-lmr-