ATO nerozhodlo, TV Barrandov stáhla žádost

středa, 05. září 2012, 14:10 TV MediaGuru

Valná hromada ATO ve středu nepřijala žádné klíčové rozhodnutí. Sejít se má znovu za 14 dní.

Valná hromada ATO, která se na středeční valné hromadě měla mj. zabývat změnou stanov a přijetím přidružených členů za řádné, k žádnému zásadnímu rozhodnutí podle našich informací nedospěla. Sejít se má znovu v týdnu od 17. září.

„Na zasedání valné hromady ATO došlo k posunutí termínu jednání při zachování původně plánovaného programu. Členové ATO s tímto posunem vzešlým z iniciativy CET 21 souhlasili, aby se vytvořil dostatečný prostor k projednání současné situace v ATO. Příští valná hromada ATO se bude konat 21. září 2012," informovala ve středu odpoledne asistentka ATO Denisa Keltová. 

Valná hromada měla jednat i o přijetí přidružených členů TV Barrandov, Atmedia a TV Óčko za členy řádné. TV Barrandov však svoji žádost o řádné členství stáhla.  „Vzhledem k tomu, že ve stávající situaci nemá společnost Barrandov Televizní Studio garanci podmínek v projektu jakožto řádného člena, byla nucena vzít zpět svoji žádost o přijetí za řádného člena a požádat ATO o další jednání o garancích podmínek její účasti v projektu jakožto řádného člena ATO,” zdůvodnil MediaGuru.cz místopředseda představenstva TV Barrandov Janis Sidovský. Podle něj to tedy neznamená, že by stažení bylo trvalé. „TV Barrandov má stále zájem jednat o podmínkách účasti na projektu elektronického měření sledovanosti televizního vysílání v ČR v letech 2013 – 2017," upřesnil.

Není ani jasněji v otázce případného dvojího měření TV sledovanosti od roku 2013. Nové Sdružení pro měření sledovanosti (SPMS), které v červnu vyhlásilo výběrové řízení na měření sledovanosti, zatím vítěze tendru neoznámilo, ačkoli ještě v červnu předpokládalo, že na konci srpna by moho jméno realizátora znát.

ATO vloni podepsalo smlouvu na měření TV sledovanosti pro období 2013-2017se společností Mediaresearch. Podpis však kvůli průběhu tendru neuznává TV Nova. Právě tato situace vyústila ze strany TV Nova k přípravám zavedení nového měření sledovanosti.

-mav-