Business Media přebírá magazín Bydlení od Bauer Media

pondělí, 03. září 2012, 17:59 Tisk MediaGuru

Business Media CZ posiluje své postavení v segmentu titulů o bydlení, když od vydavatelství Bauer Media přebírá magazín Bydlení.

Business Media CZ, hlavní hráč v segmentu titulů o bydlení, přebírá od vydavatelství Bauer Media magazín Bydlení. Ten v tuzemsku vychází od roku 1979 a rozšiřujje tak portfolio bydlících titulů Business Media CZ. Ochranná známka však nadále zůstává Bauer Media.

Pozice Business Media CZ mezi tituly o bydlení se tím posílí. „Díky nové akvizici jsme nyní součtem našich titulů schopni každý měsíc zasáhnout 321 000 čtenářů, kteří plánují nákup bytu, domu nebo jejich zařízení,“ zdůvodňuje akvizici generální ředitel Business Media CZ Tomáš Tkačík.

Business Media CZ je v segmentu titulů o bydlení zastoupena měsíčníky Moderní byt, Můj dům, Rodinný dům a dále tituly Svět koupelen, Svět kuchyní. Mezi odbornými tituly připravuje magazíny Stavba a Materiály pro stavbu.

Magazín Bydlení se v rámci Business Media stane součástí skupiny interiérových titulů vedené publisherem Petrem Tschakertem, který je zároveň šéfredaktorem nejčtenějšího českého interiérového časopisu o bytové kultuře - Moderní byt. Ten získal ve své kategorii třikrát po sobě ocenění Časopis roku v soutěži Unie vydavatelů ČR. Vydavatelství počítá s tím, že titul projde změnami. „Časopis Bydlení bude servisnější, v obsahu posílí témata o zahradě a specifické problematice rodinných domů. Od čísla jedenáct přibudou inspirativní proměny interiérů. Grafika získá srozumitelnější formu,“ řekl MediaGuru.cz Petr Tschakert.

 „Bauer Media zůstává nadále významně zastoupena v segmentu časopisů o bydlení a bytové kultuře titulem Tina Bydlíme a patří tím v prodejích k lídrům této skupiny časopisů," uvedl generální ředitel Bauer Media Jaromír Skopalík s tím, že průměrný prodej magazínu Tina Bydlení dosáhl v květnu 20 279 výtisků.

 -mav-