Sanoma nově obsadila management, změnila strukturu

pátek, 07. září 2012, 07:30 Tisk MediaGuru

Sanoma Media Praha už má novou strukturu, kterou po svém nástupu připravila generální ředitelka Agnieszka Dolezych.

Obrysy nové struktury managementu společnosti Sanoma Media Praha, na kterém začala po svém nástupu pracovat generální ředitelka Agnieszka Dolezych, už jsou jasné. Vedle nového uspořádání si vyžádaly také personální změny.

Záměr vybudovat novou vnitřní strukturu naznačila Agnieszka Dolezych záhy po svém nástupu a zmínila se o nich i v rozhovoru, který MediaGuru.cz poskytla. Popsala  v něm i nové rozdělení titulů do tří základních skupin (skupina luxusních titulů, skupina masových titulů, skupina hobby titulů).

Publisherem skupiny luxusních titulů a masových titulů byla jmenována Lucie Černá, která na pozici publisherky působí od letošního jara. Do skupiny luxusních titulů patří Marie Claire, National Geographic a Story a jejich weby, do masového segmentu Vlasta, Květy a Překvapení, včetně webových stránek. Lucie Černá před svým nástupem do Sanomy působila jako publisherka ve společnosti Bauer Media.

Novým publisherem skupiny zájmových titulů se stal od začátku září Petr Zavadil. Ten tak bude mít mimo jiné na starosti tituly Dům & Zahrada, Kuchyne.cz či Fajn život a weby, které stojí samostatně mimo značky tištěných titulů (například kafe.cz). Petr Zavadil ve společnosti působí od roku 2010 jako šéfredaktor měsíčníku Dům & Zahrada, do Sanomy přišel z Lidových novin, kde zastával post zástupce šéfredaktora.

Ředitelem skupiny Nových médií se stal začátkem září Petr Chlumský, který převzal agendu od Daniela Grunta. Ten společnost opustil ke konci tohoto srpna. Petr Chlumský je ve společnosti od roku 2010, pracoval na pozici CTO (chief technology officer). Stejnou funkci zastával i před tím ve společnosti Centrum Holdings.

Téměř u konce je podle našich informací i proměna marketingového týmu Sanomy. Marketingovou manažerkou luxusních titulů se stává Anamy Pónya. Ta dlouhodobě působila jako marketingová manažerka či publisherka ve společnosti Astrosat. Brzy by měla být obsazena i pozice marketingového manažera pro oblast masových titulů. Dalšími členy marketingového týmu jsou Jiřina Pešková (zájmové tituly) a Michaela Holická (online).

„Výše zmíněné změny přizpůsobují strukturu společnosti našim plánům pro podzim a příští rok,“ komentovala pro MediaGuru.cz personální změny Agnieszka Dolezych.

Jak už jsme informovali v minulém týdnu, změny se dotkly i obchodního oddělení, kde Jana Jirečka na postu ředitele obchodu nahradil jeho zástupce Zbyněk Blažek.

-mav-