Bauer vypověděl Mediaprint & Kapa

pondělí, 29. října 2012, 09:17 Tisk MediaGuru

Akvizice Stratosféry má první dopad: společnost Bauer Media vypověděla smlouvu na distribuci titulů firmě Mediaprint & Kapa.

Převzetí vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra, které v minulém týdnu získala společnost Bauer Media, může zamíchat kartami na distribučním trhu. Krátce po převzetí obou vydavatelství nový vlastník Stratosféry vypověděl společnosti Mediaprint & Kapa smlouvu na distribuci dvanácti titulů, produkovanými Stratosférou a Hearst-Stratosférou.

Bauer Media převzetím Stratosféry získala necelý 20% podíl v distribuční společnosti Mediaprint & Kapa. Sama je ale jedním z akcionářů konkurenční PNS, která ovládá asi 80 % distribučního trhu. Tituly Bauer Media tak rozváží PNS, zatímco tituly Stratosféry konkurenční Mediaprint Kapa.

„Smlouvu na distribuci titulů jsme Mediaprintu vypověděli, běží tříměsíční výpovědní lhůta,“ uvedl pro MediaGuru.cz generální ředitel Bauer Media Jaromír Skopalík. Podle jeho slov je ve hře také prodej podílu, který Bauer Media v Mediaprintu získal. Přednostní právo na něj mají stávající společníci distribuční společnosti.

Bauer Media už v oficiálním oznámení o převzetí společností Stratosféra a Hearst-Stratosféra uvedla, že akvizice ji umožní upevnit si také pozici na distribučním trhu.

Odchod titulů Stratosféry oslabí Mediaprint & Kapa v konkurenci s PNS, na druhou stranu nelze vyloučit, že nedojde k dalším změnám na distribučním trhu. Podle informací MediaGuru.cz se chystá do Mediaprintu vstoupit další významný vydavatel.

-mav-