Česká pozice zvažuje tištěnou verzi

úterý, 23. října 2012, 07:57 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Internetový server Česká pozice.cz zvažuje, že by svůj obsah přinášela i v tištěné verzi.

Internetový server Česká pozice.cz, deník zaměřený na elitní čtenáře, zvažuje podle informací MediaGuru.cz, že by svůj obsah nabízela i v tištěné verzi. Provozovatelem serveru je společnost Léko Media Group, stoprocentně vlastněná novinářem Istvánem Léko. "Teď to počítáme, ale zatím nevíme, jestli do toho půjdeme," reagoval na náš dotaz István Léko. Jasněji by podle jeho slov mohlo být v následujících měsících.

Česká pozice.cz už v době svého startu v prosinci 2010 nevylučovala, že v budoucnu bude mít o printovou verzi zájem. Online titul založil István Léko, který odešel po dlouhých letech z postu šéfredaktora týdeníku Euro. Projekt byl založen s cílem přinášet hlubší pohled na aktuální události, exkluzivní informace a zaměřovat se na rozhodující témata české politiky, byznysu a společnosti. Vychází i v anglickém jazyce. Návštěvnost serveru není měřena výzkumem NetMonitor.cz. Podle údajů provozovatele tvoří cílovou skupinu zejména manažeři, političtí představitelé a profesionálové ve svých oborech.

O financování serveru se dlouho spekulovalo, hovořilo se o podnikateli Andreji Babišovi, který podporu pro server později potvrdil. Česká pozice ale uvádí, že Babiš není jediným podporovatelem webu. Týdeník Respekt, který o financování projektu napsal, obdržel od České pozice následující vysvětlující reakci. „Andrej Babiš se skutečně opakovaně přihlásil k podpořenému rozjezdu našeho serveru, ale v Ekonomu či Českém rozhlase připomenul, že stejně tak učinili i další byznysmeni. A je třeba zopakovat, co jsme už napsali v některých komentářích pod články: Česká pozice je standardní mediální projekt, jehož startovní kapitál vznikl obvyklými obchodními mechanismy. V tomto - a jen v tomto - duchu lze hovořit o vazbách mezi Českou pozicí a řadou českých byznysmenů, mezi něž i Andrej Babiš patří.“

-mav-