Čtvrtý kanál Primy je dokumentární Prima Zoom

středa, 31. října 2012, 15:24 TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila FTV Prima licenci na kanál Prima Zoom.

Čtvrtý kanál Primy by se měl jmenovat Prima Zoom. Společnost FTV Prima totiž obdržela licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání na jeho provozování. Licenci získala Prima na 12 let pro šíření prostřednictvím DVB-T a prostřednictvím družice. 

Prima Zoom je dokumentárním kanálem. Podle programové specifikace by měl vysílat zejména dokumentární seriály, dokumentární filmy, magazíny a další typy pořadů, a to minimálně 15 hodin denně.

Generální ředitel FTV Prima Marek Singer už dříve MediaGuru.cz řekl, že ke spuštění čtvrtého kanálu může dojít letos na konci roku, nebo na začátku roku příštího. V tuto chvíli se přitom podle našich informací jeví pravděpodobnější start v lednu roku 2013.

Čtvrtý televizní kanál tak rozšíří stávající nabídku v podobě kanálů Prima family, Prima Cool, Prima Love a internetového Prima Play. Nejmladší z televizních kanálů je na ženy orientovaný Prima Love, který skupina Prima spouštěla vloni v březnu. Na muže zaměřený Prima Cool začal vysílat na jaře v roce 2009.

Lze odhadovat, že v případě dokumentárně laděného kanálu by hlavní cílovou skupinu tvořili spíše muži středního věku.

-mav-