Mafra reorganizuje: MF Dnes, LN a iDnes spojí část obsahu

pátek, 12. října 2012, 05:30 Tisk MediaGuru

Mediální skupina Mafra připravuje reorganizaci, která se mj. odrazí na nové přípravě obsahu jednotlivých titulů.

Od listopadu plánuje mediální skupina Mafra zavést významné změny v přípravě obsahu svých vlajkových deníků MF Dnes a Lidové noviny a internetového serveru iDnes.cz. Po podrobné analýze byly vytipovány dvě tematické oblasti, které budou zmíněné tituly sdílet dohromady: zahraniční zpravodajství a sport. Tyto rubriky tak budou pro všechny tituly připravovány jednotně. Zároveň dojde ke sloučení fotografických týmů uvedených titulů.  Ve svém vůbec prvním interview po svém příchodu do České republiky, který poskytl serveru MediaGuru.cz, to uvedl předseda představenstva skupiny Mafra Johannes Werle.

V ostatních obsahových částech chce naopak Mafra podpořit individuální profilaci zpravodajských deníků a internetového serveru. Týká se to domácího zpravodajství (politiky), kultury a komentářů.

„Jsem přesvědčený, že jsme našli cestu, jak být efektivní. Samozřejmě, že takové opatření bude mít podstatný vliv na úroveň nákladů v příštích letech. Ta změna je ale nutná,“ řekl v rozhovoru Johannes Werle.

Mafra už na jaře provedla změny ve svých regionálních redakcích, kdy sloučila týmy, které připravují obsahy pro tištěná i internetová vydání. Další reorganizace se tak dotkne pražské redakce.

Důvodem pro reorganizační změny je měnící se mediální prostředí, představované zvyšujícím se tlakem na výnosnost vydávání tištěných titulů. Ta je zejména negativně ovlivněna ekonomickým zpomalením a poklesem inzertních tržeb.

Celý rozhovor s Johannesem Werlem byl publikován zde.

-mav-